Profiteer nu van de tijdelijke btw korting!

Bespaar tot 40% op je woonlasten!

Makkelijk en snel geld besparen op je woonlasten? Ja, dat kan zeker! In twee minuten tijd vind je hét bedrijf dat het beste bij jouw budget past. Je kunt tot wel 40% besparen op bijvoorbeeld verhuizenkosten, nieuwe kozijnen, schilderklussen of notariskosten door offertes van verschillende aanbieders te vergelijken!
Snel en makkelijk geld besparen!

Tot 40% korting in drie stappen

  1. Klik op de dienst en/of vakman die je zoekt
  2. Geef je wensen door
  3. Ontvang GRATIS offertes van bedrijven in jouw regio

Binnen 24 uur ontvang je, geheel vrijblijvend, maximaal 6 offertes van verschillende bedrijven bij jou in de buurt. Vergelijk deze prijzen en kies het bedrijf dat het beste bij jouw budget past!

Kozijnen Verhuizers CV-Installateurs
Dakkapellen Hoveniers Schilders

Subsidie op onderhoudsklussen: hoe zit dat?

Of je nu in een relatief oud huis woont of in een nieuwbouwwoning: je onderkomen zal hoe dan ook regelmatig moeten worden onderhouden. Wist je dat er verschillende subsidies en financieringen bestaan waarop je een beroep kunt doen voor het onderhoud aan je eigen woning? In dit artikel geven we je een indruk van de mogelijkheden.

Het aantal subsidies en financieringen waarvan je gebruik kunt maken is afhankelijk van de gemeente waarin je woont. In de eerste plaats lopen er in meerdere gemeentes verschillende projecten waarmee particuliere woningen worden verbeterd. Die projecten staan vaak vermeld op de officiële website van de gemeente. Hoewel ook gemeentes in deze tijd flink moeten snijden in hun uitgaven, wordt er nog wel degelijk geïnvesteerd in projecten in het kader van het verbeteren van particuliere woningen.

Voorbeelden van dit soort projecten:

  • In de Utrechtse wijk Lombok is intensief samengewerkt tussen gemeente en particuliere eigenaren bij het opknappen van de wijk.
  • In de Rotterdamse Vogelbuurt zijn huiseigenaren in het verleden aangespoord – zonder dwang, maar gericht op bewustwording – om te investeren in hun eigen woning, de woonomgeving en de wijk.
  • In de Bellamybuurt werd in 2002 het startsein gegeven voor een samenwerking tussen het stadsdeel, woningbouwverenigingen, makelaarsverenigingen en de Vereniging Eigen Huis om tegelijk de sociale én particuliere woningvoorraad in de wijk te verbeteren.

Ook als je niet in een wijk woont die is aangepakt door meerdere partijen, kun je profiteren van financieel voordeel als je je woning wilt laten onderhouden. Zo is de subsidie voor de winterschilder afgeschaft, maar kun je bij veel schildersbedrijven korting krijgen in de wintermaanden. In veel gevallen kom je bovendien in aanmerking voor het lage BTW-tarief voor schilderswerkzaamheden.

Er zijn daarnaast gemeentes die isolatiemaatregelen subsidiëren, terwijl je met laagrentende leningen verschillende stimuleringsleningen met een aantrekkelijke rente kunt afsluiten. Dit geldt voor particuliere woningverbetering, funderingsherstel, groot onderhoud van VvE’s en monumenten. Als je ten slotte in een monumentaal pand woont, kun je eveneens in aanmerking komen voor diverse subsidies en financieringen, zoals de restauratiefondshypotheek.