Vloertegels & vloerverwarming

vloertegels vloerverwarming

Vloertegels voelen niet bepaald warm aan. Daarom is het bij een tegelvloer vaak niet onverstandig om te denken aan een goede vloerverwarming. Naast elektrische vloerverwarming kun je eveneens kiezen voor een conventioneel systeem, wat inhoudt dat de verwarming op de CV-ketel is aangesloten. Laat je bij de keuze voor eventuele vloerverwarming hoe dan ook goed informeren door Wonend.nl en de leveranciers in je omgeving: wat is het prijskaartje van de vloerverwarming? Welke mogelijkheden biedt de vloerverwarming en de betreffende ondervloer? En vooral: wat is je eigen gevoel? Zijn jouw vloertegels daadwerkelijk gebaat bij vloerverwarming? Vloerverwarming kan op verschillende manieren toegepast worden: met slangen, elektrisch of een vloerverwarming die is ingefreesd.  

De voordelen van vloertegels

Vloertegels hebben veel voordelen: ze zijn bijzonder sterk en bovendien zijn er recentelijk veel nieuwe tegeldesigns en mogelijkheden ontstaan. Het grootste voordeel is echter dat je nauwelijks hoeft om te kijken naar je tegels. Vloertegels en ook plavuizen zijn erg gemakkelijk te onderhouden en op de meest gebruikelijke manieren te reinigen. Bovendien kun je variëren met verschillende vormen, afmetingen en kleuren: zo kunnen tegels naast recht ook diagonaal worden gelegd en kun je grote en kleine tegels afwisselen. Benieuwd naar de kosten van een tegelzetter? Kijk eens op deze pagina voor meer informatie over de kosten rondom vloertegels.

Hardheid

Zoals gezegd zijn keramische vloertegels zeer eenvoudig te onderhouden en bijzonder sterk. Daarbij geldt over het algemeen wel: hoe sterker de tegelvloer, hoe hoger de prijs. Zorg dat je goed bent geïnformeerd over de hardheid van de beoogde vloertegels en maak de afweging of de betreffende tegelvloer geschikt is voor de ruimte in jouw woning en of je de prijs-kwaliteitverhouding acceptabel vindt.

Trends

Mozaïek- en klassieke tegels zijn tegenwoordig weer erg vaak te vinden in de Nederlandse woonkamers. Zo kom je regelmatig Italiaanse invloeden in vloertegels tegen met warme, antieke kleuren en mooie vormen.

Outdoor tegels

Niet elke (natuur)steensoort is toepasbaar in de buitenlucht, omdat niet elk type natuursteen bestand is tegen ieder weertype. Informeer bij leveranciers in de regio dus altijd naar de eigenschappen van de beoogde steensoort op dit gebied. En vergeet niet je goed te verdiepen in de prijzen, want net zoals vloertegels kunnen ook outdoor tegels per tegeltype én leverancier behoorlijk in prijs verschillen.

Reacties

09:06 29 Jan

schilderwerk zowel binnen als buiten

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 Sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 Jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 May heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 Apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 Apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 Apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 Apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 Jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 Jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 Jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming