Tuintegels

tuintegels

Wil je graag je tuin (laten) bestraten? Dan zul je een keuze moeten maken welk materiaal het beste bij jouw tuin past. Heb je een voorkeur voor natuursteen of kies je voor betonnen tuintegels? De beslissing die je in dit geval maakt zal afhankelijk zijn van de beoogde sfeer en uitstraling van je tuin. Zo zullen zachte, vriendelijke tinten ervoor zorgen dat de aandacht vooral gericht zal blijven op je beplanting, terwijl houten tuintegels bij vrijwel alle tuinstijlen passen en prima te combineren zijn met de overige bestratingsmaterialen. Bovendien wordt een houten tuintegel niet extreem koud of warm en is hij makkelijk te reinigen. Grind-, beton- en stoeptegels gaan dan weer behoorlijk lang mee, maar hebben het nadeel dat ze relatief veel onderhoud vergen. Wat is voor jou het belangrijkste bij de keuze voor het type tuintegels?

Tegels met vellingkant

De bekende stoeptegels zijn er in verschillende afmetingen en kleuren. Door hun schuine randafwerking – de vellingkant – zijn ze met name geschikt wanneer een ondergrond relatief zwaar wordt belast. Door de vellingkant kan echter ook een fraaie voegenstructuur ontstaan bij deze tegels, waardoor ze prima als tuintegels kunnen worden gebruikt.

Tegels zonder vellingkant

Tegels zonder vellingkant staan bekend onder de naam plaza-tegels en zijn eveneens verkrijgbaar in meerdere formaten en kleuren. De strakke uitstraling van deze tuintegels zorgt ervoor dat ze voornamelijk tot hun recht komen in moderne tuinen.

Kalkuitbloei

Kalk in betontegels zet zich mogelijk af aan het oppervlak van de tegels. We kennen deze witte uitslag onder de naam kalkuitbloei. Er zijn verschillende tuintegels verkrijgbaar die tijdens de productie een speciale toevoeging krijgen, waardoor deze kalkuitbloei wordt tegengegaan.

Speciale coating

Betontegels zijn betrekkelijk poreus en houden vrij makkelijk vuil en vocht vast. Wanneer het vocht niet snel genoeg verdampt of wordt afgevoerd, ontstaat de kans dat de tuintegels gaan veralgen en een groene kleur krijgen. Een speciale coating kan voorkomen dat vuil en vocht in de tegel trekt. Laat je informeren over de mogelijkheden!

Natuursteen & beton

De beste tuintegels zijn tegels die het beste hebben van betontegels aan de ene kant en natuursteen aan de andere kant. Deze betontegels – denk bijvoorbeeld aan graniet en basalt – hebben een deklaag van fijn natuursteensplit. Duurzaamheid, kleurbehoud en krasvastheid worden hierbij gegarandeerd. Deze tuintegels zijn in verschillende kleuren te verkrijgen, dus denk goed na welke tegels in jouw tuin passen!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 Sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 Jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 May heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 Apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 Apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 Apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 Apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 Jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 Jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 Jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming