Tegels in de keuken

tegels keuken

Wil je graag een nieuwe keuken uitkiezen? Bij die keuze gaat voor veel mensen een belangrijke voorwaarde op: je wilt graag een combinatie hebben van enerzijds perfecte hygiëne en anderzijds volmaakte schoonheid. De keuze voor tegels is dan een hele logische: wand- en vloertegels hebben niet alleen een bijzonder nette uitstraling, maar zijn daarnaast erg eenvoudig te onderhouden en heel gemakkelijk afwasbaar. Tegels stoten bovendien water af zijn mede daarom erg geliefd bij de keuze voor een nieuwe keuken. Kortom: als je het hygiënische aspect in jouw nieuwe keuken wilt samenbrengen met het stijlvolle element, kun je zorgeloos kiezen voor tegels

Kosten & duurzaamheid

Bij de keuze voor wand- en/of vloertegels in je keuken kun je je beter niet laten afschrikken door de relatief hoge tarieven. Tegels zijn over het algemeen namelijk behoorlijk duurzaam en hebben een allesbehalve beperkte ‘houdbaarheid’. De investering in keukentegels betaalt zich naar verloop van tijd dan ook in veel gevallen terug. Daarbij komt dat er bijna nergens zo geleefd wordt als in de keuken. Omdat tegels bijna overal tegen bestand zijn, is de keuze ook vanuit praktisch oogpunt volledig te rechtvaardigen. Uitstekende scores op het gebeid van duurzaamheid zijn in het bijzonder weggelegd voor natuursteen- en porseleinen tegels.

Afmetingen & kleuren

Een algemene ontwikkeling is dat grote tegels tegenwoordig veelvuldig worden uitgekozen. Toch is het niet altijd aan te raden om in je keuken voor tegels met grote afmetingen te gaan. Vooral in kleine keukens komen tegels die een wat minder groot oppervlak hebben vaak veel beter tot hun recht. Het is dus in de regel zo dat grotere keukens goed matchen met grotere tegels en kleinere tegels beter passen in een keuken die niet al te groot is. Ook tegels die onderling verschillen in formaat zijn vandaag de dag vaak te bewonderen in de Nederlandse keuken. Wat vooral belangrijk is bij het kiezen van een kleur, naast die van de tegels zelf uiteraard, is dat de voegkleur past bij het karakter van de tegels. Deze voegkleuren zijn zeer bepalend voor het uiterlijk van de tegels en kunnen een aanzienlijk effect hebben op het ruimtegevoel. Bovendien zijn er voegsels verkrijgbaar die bescherming bieden tegen bacteriën.

Keukentegels verven

Wil je graag zelf je keukentegels verven? Het kan met de verven die steeds beter hechten! Zo bereik je met een relatief eenvoudige ingreep dat je keuken er zo goed als nieuw uit komt te zien, vooral als je de verfwerkzaamheden combineert met bijvoorbeeld het vervangen van je kraan en/of handvatjes en het verven van je keukenkastjes. Wat wel belangrijk is bij deze klus: vergeet niet de kastjes en schakelaars en schakelaars af te plakken met verftape, leg een primerlaag op het tegelwerk en verf pas daarna de tegels met de afwerkingslaag.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 Sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 Jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 May heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 Apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 Apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 Apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 Apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 Jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 Jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 Jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming