Zo herken je een erkend stukadoorsbedrijf

stukadoorsbedrijf

Wanneer je een stukadoorsbedrijf benadert wil je er natuurlijk zeker van zijn dat dit een erkend bedrijf is met professionele stukadoors. Immers is het van groot belang dat het stucwerk er netjes uitziet en jaren meegaat. Om er zeker van te zijn dat je met een erkend stukadoorsbedrijf te maken hebt kan je nagaan of zij beschikken over een keurmerk, een certificaat of lid zijn van de vereniging voor afbouwbedrijven.

Keurmerken e.d. voor stukadoorsbedrijven

Tegenwoordig heeft elke sector zo haar eigen keurmerken, kwaliteitseisen en certificaten. Ook de stukadoorsbedrijven kunnen zich aansluiten bij verenigingen of in aanmerking komen voor certificaten en dergelijke. Wanneer een stukadoorsbedrijf beschikt over een bepaald certificaat mag je er wel vanuit gaan dat dit een erkend en professioneel stukadoorsbedrijf is.

NOA

NOA is de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven. Zo’n 1.700 ondernemers zijn inmiddels lid van deze vereniging. Deze 1.700 ondernemers bedragen zo’n 2/3 deel van de totale omzet in de afbouwbranche. Zowel individuele en collectieve belangen in de afbouw worden beschermd door de NOA. De NOA bestaat uit drie sectoren: ‘Stukadoren & Afbouw’, ‘Vloeren & Terrazzo’ en ‘Plafond- & Wandmontage’. Bij de sector ‘Stukadoren & Afbouw’ zijn inmiddels meer dan 1.000 bedrijven aangesloten en is meteen de grootste van de drie sectoren. In principe kan elk stukadoorsbedrijf lid worden van deze vereniging. Het is dus niet uniek wanneer een bedrijf bij de NOA is aangesloten. Vergis je dus niet in het verschil tussen keurmerk, certificaat en het aangesloten zijn bij deze ondernemingsvereniging.

Stuckeur

Een stukadoorsbedrijf kan echter wel om erkenning vragen. Hiervoor moet men aankloppen bij de Stichting Afbouwkeur. Deze stichting heeft een drietal keurmerken ontwikkeld, waaronder het keurmerk ‘Stuckeur’ voor afbouw- en stukadoorsbedrijven. Wanneer een stukadoorsbedrijf aangesloten is bij Stuckeur, wordt dit bedrijf elk jaar gecontroleerd op de manier van werken. Vanzelfsprekend wordt gekeken of het bedrijf de wet handhaaft en wordt gekeken naar de bedrijfsvoering. Daarnaast wordt gekeken naar de kwaliteit die het stukadoorsbedrijf levert. Stukadoorsbedrijven welke aangesloten zijn bij Stuckeur worden ook geholpen bij het (waar mogelijk) verbeteren van de kwaliteit. Wanneer een stukadoorsbedrijf is aangesloten bij Stuckeur kan je er vanuit gaan dat het een professioneel bedrijf is wat kwaliteit levert.

ISO-9002

ISO-9002 staat voor International Organisation for Standardization, welke internationaal erkende normen vaststelt. Wanneer een stukadoorsbedrijf een certificaat van deze organisatie krijgt kan je er zeker van zijn dat dit bedrijf kwalitatief goed werk levert. Het certificaat is drie jaar geldig. Tussentijds wordt het stukadoorsbedrijf gecontroleerd door de ISO. Er wordt gekeken of het bedrijf afspraken nakomt, betrouwbaar is en natuurlijk of de kwaliteit van de werkzaamheden nog steeds goed is. Wanneer het certificaat na drie jaar verloopt kan het bedrijf opnieuw een aanvraag doen om in aanmerking te komen voor dit certificaat. Wanneer een stukadoorsbedrijf een ISO-certificaat bezit kan je er dus wel vanuit gaan dat het een zeer gekwalificeerd bedrijf betreft.

Stukadoorsbedrijven zonder keurmerk of certificaat

Stukadoorsbedrijven zonder keurmerk of certificaat leveren niet per definitie slechte kwaliteit, in tegendeel. Er bestaan veel zeer goede, professionele stukadoorsbedrijven zonder keurmerk of certificaat. Het enige voordeel om voor een bedrijf mét certificaat of keurmerk te kiezen, is dat je er zeker vanuit kan gaan dat het om een kwalitatief goed bedrijf gaat. Wanneer je graag in zee gaat met een bedrijf dat niet beschikt over keurmerken o.i.d. moet je er voor zorgen dat alles zwart op wit staat. Zo ben je zeker van je zaak, ook zonder certificaten en keurmerken.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 Sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 Jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 May heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 Apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 Apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 Apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 Apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 Jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 Jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 Jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming