Hoe vind je een goede stucadooor?

stucadoor

Vaak wanneer er een bepaalde klus gedaan moet worden aan het huis wordt er eerst goed over nagedacht of het misschien zelf gedaan kan worden. Als je een stucadoor inhuurt kan hij in een korte tijd vakwerk afleveren wat de gemiddelde klusser in vijf keer zoveel tijd niet zelf kan afleveren.

Een muur mooi afwerken is beste een lastig karwei. Het lijkt misschien niet al te moeilijk, maar als je het zelf ooit geprobeerd hebt pakt het toch wat lastiger uit dan dat je eerder in gedachte had. Het is altijd belangrijk dat de naast het mooi egaal krijgen van de muur ook gelet moet worden op het niet beschadigen van de wand.

Wat doet een stucadoor?

Als je vind dat je muur wel wat opfrissing kan gebruiken kan je er voor kiezen om een stucadoor te laten komen. Als je een wat grovere muur hebt kan de stukadoor deze weer heelmaal mooi egaal voor je maken. Als je wilt kan hij zelfs een sierlaag aanbrengen. Ook zijn er heel wat mogelijkheden om met een mooie kleur of meerdere kleuren. Eerst zal hij ervoor moeten zorgen dat de rest van de kamer beschadigd raakt door zijn werkzaamheden. Hij zal op de vloer moeten letten (tapijt), kozijnen afplakken, maar ook de deurposten. Eventuele loszittende delen van de muur zal hij voorzichtig verwijderen zodat hij die ook mooi egaal kan maken. Om de muur mooi egaal te kunnen maken wordt er eerst een primerlaag aangebracht. De spleten, barsten en scheuren worden met glasvezelband opgevuld. Om het af te maken wordt er laag pleister overheen gesmeerd.

Wat gaat een stucadoor me ongeveer kosten?

Prijzen van vakmensen in de bouw als stucadoors zijn soms moeilijk te vergelijken. Het beste is om meerdere stukadoors uit te nodigen om je een offerte te sturen. Als je deze prijzen dan hebt zegt dat helaas nog niets over de kwaliteit van de stucadoor zijn werk. Als je plafond wilt laten stuccen gaat dan ongeveer tussen de €22,50 en de €27,50 kosten en als het de muur is die gestuct moet worden zal dat tussen de €15 en de €23 per m2 kosten. De prijs zal wel verschillen naar gelang het werk dat u van de stucadoor verwacht.

Maar hoe vind ik nou een goede stucadoor?

Over het algemeen zal elke stucadoor van zichzelf zeggen dat hij kwalitatief goed werk aflevert. Daarnaast zal hij zeggen dat er een prijs berekend wordt die marktconform, of zelfs zeer goedkoop is. Je begrijpt dat dit niet altijd te vertrouwen is.  Het beste kan je om referenties vragen. Vraag in je buurt om of iemand ervaring heeft met een goed stucadoor. Op Wonend.nl kunnen stucadoors tips plaatsen en kan je ook hier de vraag stellen of er iemand een goede stucadoor kent in je regio. Anderen kunnen je in deze zoektocht zeker helpen.

Waar je goede stucadoors nog meer aan kan herkennen is het Stukeur-keurmerk. Er is namelijk een stichting in het leven geroepen die toeziet op het geleverde werk van de leden. Niet alle stucadoors zullen hierbij aangesloten zijn, maar misschien is dat al een voorselectie voor je. Diegene die erbij zijn aangesloten worden jaarlijks gecontroleerd op hun manier van werken, maar ook op het naleven van de wet- en regelgeving en de manier van het uitbrengen van een offerte. Het is overigens niet zo dat niet aangesloten stucadoors slecht werk leveren. Via wonend.nl kan je gemakkelijk je vragen stellen en kom je wellicht sneller aan een betrouwbare en goede stucadoor.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 Sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 Jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 May heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 Apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 Apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 Apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 Apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 Jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 Jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 Jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming