Sierbestrating

sierbestrating

Wil je graag sierbestrating in je tuin (laten) aanleggen en ben je op zoek naar voorbeelden ter inspiratie? Hier vind je enkele voorbeelden die je kunnen helpen bij de keuze van de perfecte sierbestrating voor jouw tuin of oprit. Wil je bijvoorbeeld graag een vierkant, rond of langwerpig terras aanleggen? Ben je gecharmeerd van getrommelde stenen, natuursteen, strakke bestrating, betontegels of siertegels? Alles is mogelijk! Hieronder staan enkele voorbeelden.

Tegels

Tegels zijn er uiteraard in alle soorten en maten. Waar betontegels vooral praktische waarde hebben, kun je uit esthetisch oogpunt beter kiezen voor bijvoorbeeld geslepen, gestraalde of uitgewassen siertegels. Ook Toscana-, Pienzza- en Cornice tegels zijn wat dat betreft populaire voorbeelden.

Tegelverbanden

Als het gaat om tegelverbanden, zijn er talloze combinaties mogelijk. Een bijzonder verband en een opvallende kleur kunnen bijdragen aan een levendige locatie, maar dat wil niet zeggen dat deze mogelijkheden altijd de voorkeur verdienen. Een ‘eenvoudige’ structuur van de sierbestrating, die bovendien past bij de uitstraling van je huis en tuin, kan vaak op meer bewondering rekenen dan ingewikkelde verbanden en onrustige kleuren. Hieronder kun je lezen welke tegelverbanden het vaakst worden gebruikt.

Blokverband

In deze variant liggen de stenen platvol. De lengte van de stenen is hierbij gelijk aan tweemaal de breedte. De blokken kunnen zo telkens bestaan uit beurtelings twee stenen in de lengte en breedte, zoals in de afbeelding duidelijk wordt. Deze vorm van sierbestrating is vooral geschikt voor oppervlakten die licht worden belopen. 

Halfsteensverband

Dit is het bekendste en tevens het meest eenvoudige voorbeeld van sierbestrating. Je hoeft er alleen maar op te letten dat je om de rij begint met een halve steen, zodat er een afwisselend patroon ontstaat zoals te zien is.

Elleboogverband

Het elleboogverband is een voorbeeld van stevige sierbestrating voor brede paden en paden die worden bereden. Voor de afwerking van dit verband is vakmanschap vereist, dus je kunt hier het beste stratenmakers voor inschakelen. De steeds herhalende hoekverspringing kan worden benadrukt door een of meerder klinkerbanen te voorzien van een andere kleur.

Keperverband

Keperverbanden worden voornamelijk toegepast als sierbestrating op brede opritten, vanwege het stevige verband. De afwerking vergt wederom vakmanschap, dus de hulp van een stratenmakersbedrijf is geen overbodige luxe. Een keperverband wordt ook vaak gebruikt voor een rijweg met klinkerbestrating.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 Sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 Jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 May heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 Apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 Apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 Apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 Apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 Jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 Jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 Jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming