Tips voor de aankoop van een schuifpui

Een schuifpui wordt vaak gekozen met als doel meer licht in de woning te krijgen. Een bijkomend voordeel hiervan is dat het zonlicht de woning zal verwarmen in het voorjaar en de zomer. Op deze manier is een schuifpui naast praktisch dus ook energiebesparend. Hoe energiebesparend een schuifpui is, is afhankelijk van het materiaal van de schuifpui en het glas dat wordt gebruikt.

Mogelijkheden
Het meest voorkomende type schuifpui is een hefschuifpui. Daarnaast bestaat er nog een kiepschuifpui. Dit is een hefschuifpui met een kiepfunctie. Deze kiepfunctie wordt gebruikt om mee te ventileren. Een hefschuifpui is qua model strakker als een kiepschuifpui. Vaak wordt daarom gekozen voor een hefschuifpui. Voor de ventilatie wordt bij een hefschuifpui vaak gebruik gemaakt van een ventilatierooster. Sommige hefschuifpuien zijn uitgerust met een ingebouwde ventilatiestand. 

Afhankelijk van het materiaal waarin de schuifpui wordt uitgevoerd, kun je deze in veel verschillende kleuren laten leveren. Een houten schuifpui kan in alle kleuren geschilderd worden, aluminium kan in veel kleuren gespoten worden en ook kunststof is tegenwoordig in vele kleuren leverbaar. Bij kunststof kan eventueel nog gekozen worden voor een kleur met houtnerf structuur (renolit).

Opties bij een schuifpui zijn naast een ventilatierooster horren. Als je in de zomer de schuifpui open hebt staan, is het fijn dat de frisse lucht de woning in komt, maar de muggen buiten blijven. Dit kan door een plissé hor aan te schaffen. Dit is een hor die je mee kunt schuiven, zodat wanneer de deur openstaat, de opening dicht is doordat de plissé hor ervoor zit.

Mogelijk zit er nu een schuifpui in je woning die je laat vervangen. Vaak is het echter ook mogelijk de nieuwe schuifpui breder te laten zijn dat het huidige kozijn. Hierdoor krijg je nog meer licht in de kamer. Een goede leverancier kan het extra werk dat hierdoor ontstaat, zoals het afbreken van een muur, metselwerk en het plaatsen van versteviging door middel van lateien, ook voor je regelen.

Waar moet je rekening mee houden bij de aankoop

Voor de veiligheid is het aan te raden een schuifpui te kopen welke voorzien is van het politiekeurmerk, zodat deze beveiligd is tegen inbraak. Uit praktisch oogpunt is het belangrijk een schuifpui te kiezen die voorzien is van een kwalitatief goede loopwagenset. Test daarom altijd de schuifpui uit bij de leverancier. Een goede schuifpui is licht bedienbaar.

Daarnaast is het aan te raden goed na te gaan wat de garantie is op de schuifpui. Het meest kwetsbaar aan een schuifpui is het hang- en sluitwerk (met name de loopwagenset.) Een goede leverancier geeft op de gehele pui inclusief dit hang- en sluitwerk 10 jaar garantie.

Wat kost een schuifpui

De prijs van een schuifpui is onder andere afhankelijk van de maatvoering van de pui, het materiaal dat gebruikt wordt (hout, kunststof of aluminium) en het type beglazing waarvoor gekozen wordt. Bij renovatie wordt vaak gekozen voor HR++ beglazing.

Houd er daarnaast rekening mee dat er per leverancier verschillen zijn wat betreft montagemethode en garanties. Ook dit kan de prijs beïnvloeden.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 Sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 Jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 May heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 Apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 Apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 Apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 Apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 Jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 Jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 Jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming