Schuifpuien van kunststof, hout of aluminium?

kunststof schuifpui

Speel jij met de gedachten je huis te voorzien van een mooie schuifpui? Maar weet je eigenlijk nog niet welk materiaal je hiervoor moet kiezen? Laat Wonend.nl je dan helpen. Graag zetten wij de voor- en nadelen van verschillende materialen schuifpuien voor je op een rij.

Schuifpuien van kunststof

Tegenwoordig wordt er enorm vaak gekozen voor kunststof schuifpuien. Dit komt met name omdat deze zowel bij moderne als oudere huizen prima passen. Kunststof is een degelijk materiaal dat goed aansluit bij de sfeer van een modern huis. Maar omdat kunststof schuifpuien ook geleverd kunnen worden met een houtstructuur, lijkt het alsof deze schuifpuien van hout zijn. In dat geval oogt dat prachtig bij een ouder huis.

Voordelen kunststof schuifpuien

Kunststof schuifpuien zijn erg stevig, oersterk en gaan ontzettend veel jaren mee. Deze schuifpuien zijn dus erg duurzaam en inbraak werend. Daarnaast zijn kunststof schuifpuien goed te isoleren. Maar het grote voordeel van een kunststof schuifpui is dat deze erg weinig onderhoud vereist.

Nadelen kunststof schuifpuien

Zoals eerder aangegeven hebben kunststof schuifpuien minder onderhoud nodig dan bijvoorbeeld houten schuifpuien. Deze moeten immers elk jaar van een nieuwe laag verf voorzien worden. Dit is bij een kunststof schuifpui niet nodig. Echter is het wel lastiger om kunststof schuifpuien van kleur te laten veranderen. Het is wel mogelijk om een kunststof schuifpui in een andere kleur te verven. Maar waarschijnlijk moet je deze een aantal keren overschilderen. Hier gaat dus wel wat tijd in zitten. Daarnaast is een kunststof schuifpui meestal duurder dan schuifpuien van andere materialen. Daar tegenover staat wel dat een kunststof schuifpui enorm lang mee gaat, soms wel tot zo’n 50 jaar. Echter is reparatie aan een kunststof schuifpui wel lastig en kost vaak aardig wat geld.

Schuifpuien van hout

Schuifpuien welke van hout gemaakt worden zijn wellicht de meest voorkomende schuifpuien. Dit komt mede doordat hout één van de langst gebruikte materialen is.

Voordelen houten schuifpuien

Houten schuifpuien worden met name gebruikt voor oudere huizen. Deze houten schuifpuien dragen een authentieke sfeer uit. Daarnaast past de natuurlijke uitstraling van hout perfect bij een mooie tuin. En ben je de kleur beu? Geen probleem. Houten schuifpuien zijn gemakkelijk over te schilderen in een andere kleur. Deze schuifpuien isoleren goed en kunnen gemakkelijk op de goede maat gemaakt worden. En mocht de houten schuifpui beschadigd raken? Geen probleem, dit is al snel te herstellen met een nieuw likje verf.

Nadelen kunststof schuifpuien

Als je op zoek  bent naar een schuifpui welke weinig onderhoud vereist, is het niet aan te raden om voor een houten schuifpui te kiezen. Deze schuifpuien moeten immers elke jaar geschilderd worden om rotting en schimmel te voorkomen. Daarnaast heeft hout ook een natuurlijke werking. Hierdoor kan het voorkomen dat het hout krom gaat trekken. Dat heeft onder meer te maken met de temperatuur en de verschillende weersomstandigheden.

Schuifpuien van aluminium

Aluminium is één van de modernste materialen. Het heeft een zeer strakke look en wordt met name gebruikt bij nieuwbouw en moderne huizen.

Voordelen aluminium schuifpui

Aluminium is een zeer duurzaam materiaal wat erg stevig is. Daarom gaan aluminium schuifpuien jaren lang mee en zullen niet zomaar beschadigd raken. Aluminium is overigens erg licht van gewicht. Hierdoor kan je de pui gemakkelijk open en dicht schuiven. Deze schuifpuien hebben zeer weinig onderhoud nodig, lekker makkelijk dus. Daarnaast is aluminium brandwerend.

Nadelen aluminium schuifpui

Aluminium is over het algemeen best prijzig materiaal. Maar je moet je wel bedenken dat het enorm lang mee gaat, zeer stevig is en niet zomaar beschadigd. Mochten de schuifpuien toch beschadigd raken is dit vaak lastig te herstellen. Nadelig aan een aluminium schuifpui is dat deze niet zo goed isoleert. Daarnaast kan je de schuifpui ook niet zomaar een andere kleur geven. Dit moet je echt door een professional laten uitvoeren, zelf schilderen is geen optie. Voordat je een aluminium schuifpui aanschaft moet je dus goed nadenken over de kleur ervan.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 Sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 Jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 May heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 Apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 Apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 Apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 Apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 Jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 Jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 Jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming