Schuifpui isoleren

schuifpui isoleren

Een schuifpui moet er niet alleen mooi uitzien en passen bij je woonkamer en tuin, maar je wilt ook dat er op het gebied van isolatie een ruime voldoende wordt gescoord. Een goed isolerende schuifpui scheelt je namelijk op de lange termijn een aanzienlijk bedrag op de energierekening en kan de investering dus dubbel en dwars waard zijn. Met welke schuifpuien ben je verzekerd van goede isolatie? Welke materialen hebben minder goede isolerende eigenschappen? Je leest het allemaal in dit artikel. Wat in het algemeen geldt is dat je er goed aan doet om navraag te doen bij je (mogelijke) leverancier.

Drie factoren

Er zijn drie factoren belangrijk als het gaat om goede isolatie door een schuifpui. Allereerst is het van groot belang dat de schuifpui goed aan de gevel wordt gemonteerd. De schuifpui moet perfect aansluiten op de gevel en met behulp van isolerend materiaal moet de ruimte tussen beide compleet worden gedicht. Ook het glas moet om dezelfde reden perfect worden geïnstalleerd. Het soort glas speelt eveneens een rol.

Glas

Omdat een schuifpui voor het grootste deel uit glas bestaat, is de keuze voor het type glas essentieel als je je schuifpui goed wilt laten isoleren. Er zijn dan ook verschillende soorten glas verkrijgbaar die allemaal hun eigen isolatiewaarde hebben. Op dit gebied scoort HR ++ glas het beste. De aanschafprijs van dit glas is vanzelfsprekend ook wat hoger, maar hier staat een lagere energierekening tegenover. Je kunt dus wel spreken van een goede investering, temeer aangezien HR ++ glas ook nog eens erg sterk is. Veiligheidsglas kan in één adem worden genoemd met HR ++ glas, omdat ook deze soort erg stevig is en daardoor goed isoleert.

Aluminium schuifpui

Aluminium schuifpuien isoleren niet goed. Daarom worden er bij deze schuifpuien vaak extra materialen worden gebruikt ter bevordering van de isolatie. Dit heeft vanzelfsprekend een ongunstig effect op de aanschafprijs.

Houten schuifpui

Een houten schuifpui heeft over het algemeen juist wel een hoge isolatiewaarde, al is dit ook afhankelijk van de houtsoort waaruit de pui bestaat. Informeer dus altijd bij je leverancier naar de eigenschappen op dit gebied van het soort hout waarin je bent geïnteresseerd.

Kunststof schuifpui

Ook kunststof schuifpuien isoleren in de meeste gevallen erg goed. Maar ook hier geldt weer: het is afhankelijk van de soort kunststof. Het advies is dus wederom om je goed te laten informeren bij je leverancier over de isolatiewaarde.

Reacties

18:20 05 Oct

Elk bedrijf prijst zijn product zo ongeveer de hemel in. Waar kun je het als consument aan zien dat het oke is.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 Sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 Jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 May heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 Apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 Apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 Apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 Apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 Jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 Jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 Jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming