Kunststof schuifpuien

kunststof schuifpui

Kunststof schuifpuien zijn in opkomst en dat is niet voor niks. Het mooie van een kunststof schuifpui is dat ze zowel in oudere als moderne huizen kunnen worden geplaatst. Het kunststof is dan ook leverbaar met een speciale houtstructuur, waardoor zowel voor een strakke als klassiekere uitstraling kan worden gekozen. Wat zijn de grootste voordelen van kunststof schuifpuien? En hoe zit het met de aanschafprijs? Hier lees je het allemaal.

De voordelen

Een kunststof schuifpui niet zonder reden zo populair. Wist je bijvoorbeeld dat deze schuifpuien bijzonder duurzaam zijn? En dat kunststof bijna helemaal geen onderhoud nodig heeft en bovendien een zeer lange levensduur heeft? Daarnaast zijn de meeste moderne kunststof schuifpuien heel goed te isoleren. Dit is wel afhankelijk van de soort kunststof waar het om gaat, dus hou hier rekening mee bij de aanschaf van de pui! Verder beschermen kunststof schuifpuien je uitstekend tegen inbraak, vanwege het sterke materiaal, en scoren ze ook goed op het gebied van brandveiligheid.

De nadelen

Natuurlijk heeft een schuifpui van kunststof niet alleen voordelen. De belangrijkste nadelen hebben we natuurlijk ook voor je verzameld. Zo is de aanschafprijs van kunststof schuifpuien relatief hoog. Maar daar staat dus de lange levensduur dus tegenover; de aankoop van deze schuifpuien kun je dan ook als een goede investering zien. Wel is het zo dat een kunststof schuifpui behoorlijk moeilijk te repareren is, vooral vergeleken met houten schuifpuien, en ook schilderen gaat op een kunststof schuifpui relatief moeilijk.

Uiteenlopende prijzen

De prijzen van kunststof schuifpuien kunnen behoorlijk uiteenlopen. Daarom is het niet onverstandig om goed de tijd te nemen voordat je overgaat tot de aankoop van een schuifpui. Informeer eerst bij verschillende leveranciers in je omgeving en laat je goed op de hoogte brengen van de tarieven. Het vergelijken van offertes in je eigen regio is natuurlijk altijd aan te raden.

Zelf plaatsen?

Wil je graag zelf meewerken aan de plaatsing van je schuifpui? Het is goed mogelijk om in ieder geval voorbereidingswerkzaamheden te treffen. Vraag advies aan een vakman en zorg dat de kunststof schuifpui goed past. De gevel waar de schuifpui gemonteerd moet gaan worden, moet fatsoenlijk worden afgewerkt.

Schilderen

Wil je je kunststof schuifpui schilderen? Zorg dan in ieder geval dat je gebruik maakt van de juiste materialen en dat de ondergrond goed wordt ontvet. Vervolgens kun je de schuifpui het beste licht schuren, gronden met een primer, voorlakken en afschilderen met een 1- of 2-k deklaag.   

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 Sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 Jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 May heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 Apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 Apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 Apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 Apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 Jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 Jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 Jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming