Houten schuifpui

houten schuifpui

(Hard)hout is een van de meest populaire materialen voor een schuifpui. Welke eigenschappen spreken in het voordeel van houten schuifpuien en met welke nadelen moet je rekening houden bij de eventuele aanschaf? Hieronder lees je een opsomming van zowel de belangrijkste plus- als minpunten. Laat je dus goed adviseren, doe je voordeel met alle informatie en neem een afgewogen beslissing! Let in ieder geval op de duurzaamheid van de houtsoort, want er kan veel verschil zitten tussen de verschillende soorten op het gebied van levensduur.

Klassieke sfeer

Als je houdt van een klassieke sfeer en beschikt over een warme, gezellig huiskamer, zal een houten schuifpui uitstekend tot zijn recht komen. In oude huizen zul je dan ook vaak houten schuifpuien met een natuurlijke uitstraling tegenkomen. Bijkomend voordeel: hout sluit vaak perfect aan op je tuin, dus over de overgang van je woonkamer naar de tuin hoef je je met deze schuifpuien geen zorgen te maken.

Onderhoud

Het belangrijkste bezwaar tegen een houten schuifpui is voor veel mensen het onderhoud: hout vergt behoorlijk aandacht en zal regelmatig onderworpen moeten worden aan een schilderbeurt. Een houten schuifpui heeft dan ook meer onderhoud nodig dan bijvoorbeeld aluminium en kunststof schuifpuien.

Schilderen

Hoewel een houten schuifpui relatief veel onderhoud nodig heeft en geregeld moet worden geschilderd, is hout, bijvoorbeeld in tegenstelling tot kunststof, wel goed te schilderen. Als je je schuifpui graag van kleur wilt veranderen, of een beschadiging weg wilt werken met behulp van een beetje verf, moet dit normaal gesproken geen enkel probleem zijn.

Kromtrekken

Een bekend nadeel van hout is dat het bij vocht en temperatuurwisselingen kan gaan kromtrekken of werken. Zo ook een houten schuifpui. Met het oog op dit risico is het verstandig om van tevoren navraag te doen bij je leverancier.

Isolatie & maatwerk

Over het algemeen is hout prima isolatiemateriaal, maar dit is wel enigszins afhankelijk van de houtsoort. Een houten schuifpui betaalt zich dus vaak terug in de vorm van lage stook- en isolatiekosten. Bovendien kunnen houten schuifpuien precies op maat worden gemaakt.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 Sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 Jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 May heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 Apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 Apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 Apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 Apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 Jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 Jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 Jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming