Schoonmaak tips voor thuis

schoonmaak tips

Is schoonmaken ook niet jouw hobby? Maar vind je het wel belangrijk dat je in een schoon huis leeft? Zorg dan dat schoonmaken wat makkelijker en sneller gaat. Bekijk daarom allerlei tips en schoonmaken was nog nooit zo gemakkelijk!

Schoonmaak tips voor toilet en badkamer

Onderstand vind je enorm handige tips voor het schoonmaken van je toilet en badkamer. Heb je hier ooit zelf al aan gedacht?

Het toilet
Het je last van kalkaanslag in de pot? Of misschien bevindt er zich wel urinezuur of bruine vlekken. Getsie! Maar gelukkig zijn er verschillende oplossingen voor:

 • Gooi gewoon een liter cola in het toilet. Laat dit een nachtje trekken en bekijk de volgende ochtend zelf het resultaat!
 • Gooi een halve fles schoonmaakazijn in de toiletpot. Ook dit moet je een nachtje laten staan. Hierna is de pot weer als nieuw.
 • Laat het water van je handwas ongeveer een uurtje in de toiletpot staan. Hierna blinkt je toilet weer alsof hij nieuw is.

De badkamer
Laat de tegeltjes weer glimmen! Ga de schimmel te lijf! Zo doe je dat:

 • Doe een scheut bleekmiddel in een plantenspuit. Vul deze daarna met water. Spuit de hele badkamer in. Even laten inwerken en daarna afnemen met een spons.
 • Gebruik groene zeep in plaats van ontkalkers. Ontkalkers tasten namelijk de beschermingslaag aan.
 • Smeer blanke yoghurt op de plaatsen waar schimmelvorming optreedt. Laat het even intrekken. Daarna met een harde borstel even schrobben en vervolgens gewoon afspoelen.

Volg de schoonmaak tips op voor het reinigen van je douchegordijn:

 • Stop het douchegordijn gewoon in de wasmachine, op het fijnwasprogramma. Doe er fijnwasmiddel bij en een scheut azijn. Zodra de was klaar is kan je het douchegordijn gewoon nat ophangen.
 • Pak een emmer en vul deze met warm water en een flinke scheut chloor. Laat het gordijn hier een nachtje in staan. Zo kan hij helemaal schoontrekken.
 • Stop het douchegordijn in de wasmachine en doe er een vaatwastablet bij in. Vlekken verdwijnen gegarandeerd.

Bekijk de verschillende schoonmaak tips voor de wasbak. Wellicht heb je er wat aan!

 • Gooi je reinigingsmiddelen gewoon weg! Gebruik een oude panty voor het schoonmaken van de wastafel. Gewoon rustig over de wastafel schuren en hij blinkt weer!
 • Gebruik eens in de zoveel tijd autopoets om je wasbak mee schoon te maken.
 • Leg natte doeken met azijn rond kranen en andere plaatsen waar kalkaanslag ontstaat. Laat deze handdoeken een aantal uurtjes zitten zodat de azijn de kalk te lijf kan gaan.

Schoonmaak tips voor baby spullen

Natuurlijk is het erg belangrijk dat de spullen voor je baby schoon en bacterievrij zijn, vooral het flesje. Bekijk een aantal schoonmaak tips en doe er je voordeel mee:

 • Doe wat ongekookte rijst in het flesje. Doe er wat heet water in en schud vervolgens goed.
 • Pak een stukje keukenrol en doe dit in de fles. Giet er wat heet water in, goed schudden en het resultaat volgt van zelf.
 • Doe warm water in de fles en gooi er een halve gebitreinigingstablet bij in. Laat dit even staan en spoel het later goed uit met heet water.

Schoonmaak tips voor je computer

Iedereen kent dat wel, het toetsenbord is vies of er zitten misschien zelf stukjes etenswaar van vorige week tussen. Hoe je dit schoon krijgt? Heel simpel:

 • Haal alle toetsen van het toetsenbord af. Doe ze in een wasnetje en was ze gewoon in het wasmachine. Het toetsenbord zonder toetsen kan je ondertussen gemakkelijk stofzuigen. Etensresten en stof verdwijnen dus onmiddellijk.
 • Gebruik een tandenborstel!
 • Zet de stofzuiger op je toetsenbord. Maak eventueel een doekje een beetje nat en ga over de toetsen om vette vingerafdrukken te verwijderen.
 • Pak een wattenstokje met een klein beetje ammonia. Ga over het toetsenbord et voila.
 • Neem een heel dun stukje karton. Bind hier omheen een stuk dubbelzijdig plakband. Je kan nu met het stukje karton tussen de toetsen gaan. Stof en andere viezigheid blijft aan het plakband kleven.

Overige schoonmaak tips

Schoonmaak tips die ook niet mogen ontbreken:

Kauwgom
Hoe verwijder je kauwgom?

 • Zit er kauwgom in je haar? Smeer de kauwgom dan in met pindakaas. Hierna kan je het gemakkelijk uit je haar kammen.
 • Kauwgom verwijderen dat aan stoelen en tafels geplakt zit? Maak het nat met een sopje en steek het weg met een plamuurmes.

Hoe maak je je leren bank schoon?

 • Pak een emmer warm water en doe er een scheutje sla-olie of zonnebloem olie in. Knijp de spons wel goed uit voordat je ermee over de bank gaat. Vrij met een droge zachte handdoek de bank nog even na.

Ook altijd last met het schoonmaken van de magnetron? Zo doe je dat in een handomdraai:

 • Zet een kopje water met vers citroensap erin in de magnetron. Laat dit even koken en eht aangekoekte vuil verdwijnt direct.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 Sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 Jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 May heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 Apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 Apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 Apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 Apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 Jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 Jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 Jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming

Nieuwste artikelen

Je meubels schoonmaken? Hier moet je op letten.
Het schoonmaken van de meubels kan een lastige klus zijn. Echter zijn er aantal zaken waar je op moet letten voor je aan de slag gaat met de meubelreiniging . Het goed schoonhouden...
+ Lees verder
Vastgoed verhuur neemt toe, net als aantal schadegevallen
Waar enkele jaren geleden de huizenprijzen natuurlijk op hoge niveaus hingen zijn de huizenprijzen vandaag de dag enorm interessant te noemen. Daarnaast is de hypotheekrente op een...
+ Lees verder
Een aantal handige schoonmaaktips
Bij een huishouden hoort natuurlijk ook het schoonmaken en schoon houden van de woning. Dit kan u met een aantal handige tips een stuk gemakkelijker maken. Wij raden u aan om dit...
+ Lees verder
Een betrouwbare glazenwasser
Ben je het  beu om zelf elke keer de ladder op te gaan om je ramen buiten te wassen? Schakel dan de hulp in van een glazenwasser. Zij hebben het juiste materiaal en de nodige...
+ Lees verder
Houd je bedrijf schoon door een schoonmaakbedrijf!
Het is belangrijk om in een ruimte te werken die schoon is. Een schone werkomgeving draagt bij aan de gezondheid van de mensen die er werken. Daarom is het van groot belang...
+ Lees verder
Schoonmaakbedrijf voor uw bedrijf!
Op zoek naar een schoonmaakbedrijf? Dat kan tegenwoordig erg lastig zijn met het grote aanbod van schoonmaakorganisaties. Meestal wordt het een stuk makkelijker als je voor jezelf...
+ Lees verder
Bespaar op water
Wist je dat je veel kan besparen op het waterverbruik? Gebruik een waterbesparende douchekop, doorstroombegrenzers en/of waterbesparende toiletten. Deze producten vind je in veel...
+ Lees verder
schoonmaakwerk
Welk schoonmaakwerk laat je aan een gespecialiseerd bedrijf over?
Heb jij geen schoonmaakster of hulp in de huishouding? Dan heb jij er vast een hele klus aan om je huis ‘spik en span’ te houden? Toch is het slim om voor een aantal...
+ Lees verder
schoonmaak tips
Schoonmaak tips voor thuis
Is schoonmaken ook niet jouw hobby? Maar vind je het wel belangrijk dat je in een schoon huis leeft? Zorg dan dat schoonmaken wat makkelijker en sneller gaat. Bekijk daarom allerlei...
+ Lees verder
huishoudelijke hulp
Huishoudelijke hulp
Heb je een overvolle agenda en kom je niet meer toe aan die vervelende schoonmaakwerkzaamheden? Dan ben je niet enige: bijna de helft van alle tweeverdieners met kinderen doet een...
+ Lees verder