Kozijnen: handige suggesties?

Ga je een huis bouwen, begin je aan een renovatie of wil je gaan verhuizen? Lees dan alles wat je moet weten over huizen, bouwen, verbouwingen en verhuizingen op Wonend.nl! Op deze plaats vind je relevante informatie en praktische tips, waardoor je onnodige misstappen voorkomt en euro's kunt overhouden! Zo vind je hier niet alleen handige adviezen, maar heb je ook de optie om, geheel gratis en vrijblijvend, offertes aan te vragen van kozijnenleveranciers in jouw regio.

Zoek op provincie

Nieuwste artikelen

Kunststof kozijnen; de voordelen!

Houten kozijnen worden momenteel voorbijgestreefd door de kunststof variant. En dat is niet zo vreemd, want door de laatste ontwikkelingen zijn kunststof kozijnen een steeds...»

Kunststof kozijnen; de voordelen!

Buitenkozijnen: hoe houd je ze schoon?

Kozijnen buitenshuis krijgen het hele jaar door veel te verduren. Ze worden blootgesteld aan zonlicht, regen, wind en allerlei insecten. Hierdoor kunnen je kozijnen beschadigd...»

Kunststof kozijnen; de voordelen!

Laatste reacties

14:26 12 Sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 Jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 May heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 Apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 Apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 Apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 Apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 Jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 Jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 Jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming

Val-, draai- of kiepkozijn?

Nieuwe kozijnen kiezen is tegenwoordig geen gemakkelijke klus meer. Naast dat je kunt kiezen uit diverse materiaalsoorten als hout, aluminium en kunststof, moet je ook bedenken wat voor slotwerk en ramen het beste bij je woning passen. Zo kan een raam niet enkel vast zijn of via een kiep- of een valsysteem geopend worden maar kunnen de drie ook gecombineerd worden. Een... »

Een houten schuifpui: de voor- en nadelen

Hout is een van de meest gebruikte materialen in deze constructie en er is dan ook veel over bekend. Bij de meeste huizen, vooral de wat oudere, past de schuifpui van hout perfect in de uitstraling van het huis. Er kan hout uit de omgeving worden gebruikt en dit integreert... »

Nieuwe kozijnen: welk materiaal kies je?

Kozijnen zijn er in allerlei soorten en maten. Als je besluit nieuwe kozijnen te nemen bekijk je allereerst welk materiaal het beste bij jou en je huis past. Kozijnen zijn er in drie verschillende materialen – aluminium, hout en kunststof – die allemaal hun eigen... »

Kozijnen: hoe houd je ze schoon?

Je kozijnen krijgen het hele jaar door zowel binnen als buiten veel te verduren. Vooral buitenkozijnen worden constant blootgesteld aan regen, zonlicht, wind en insecten. Deze factoren tasten de natuurlijke glans van je kozijnen aan, maar zorgen er ook voor dat de kleur... »

Nieuwe kozijnen: wat ben je kwijt?

Kozijnen gaan helaas niet levenslang mee: houten kozijnen kunnen gaan rotten en bij kunststof of aluminium kozijnen kunnen de scharnieren gaan slijten en klemmen. Maar wat kost het nou, om nieuwe kozijnen aan te schaffen? In dit artikel zetten wij de prijsverschillen graag... »

Houten kozijnen schilderen: waar moet je op letten?

Houten kozijnen kunnen op lange termijn door weersomstandigheden als regen en wind beschadigen. Een verflaag beschermt de kozijnen tegen deze omstandigheden. Maar deze laag kan in verloop van tijd gaan bladderen, waardoor het kozijn alsnog gaat rotten. Zodra houtrot in het kozijn getrokken is, moet je deze vrijwel per direct vervangen: iets waar een lange tijd overheen kan... »

Kozijnen vervangen: wanneer en waarom?

Vertonen je kozijnen scheuren waardoor de temperatuur in huis daalt? Lekt het water als het regent door de kozijnen heen? Dan zijn je kozijnen echt versleten en duidelijk aan vervanging toe. De... »

Nieuwe kozijnen: hout of kunststof?

Hoewel kozijnen in vergelijking met je huis relatief klein zijn, bepalen ze voor een groot deel de uitstraling. Het is dan ook belangrijk dat je mooie en goed onderhouden kozijnen hebt, die je... »

Agenda

Er zijn nog geen evenementen geplaatst.

Bouwadvies

Nieuwe kozijnen nodig? Zoek op provincie of bedrijfsnaam naar kozijnenaanbieders bij jou in de omgeving en vergelijk de offertes! Daarnaast lees je op deze website bruikbare informatie en advies over alle andere aanbieders die betrokken zijn bij een renovatie, verhuizing of iets wat met jouw huis of tuin heeft te maken.

Verbouwen: nieuwe kozijnen

Ga je verbouwen en zoek je een kozijnenleverancier? Zoek dan via Wonend.nl naar bedrijven in jouw omgeving en vraag direct, volledig kosteloos en zonder verplichtingen, offertes aan! Kijk voor meer informatie en goede raad over verbouwingen eens rustig rond op Wonend.nl.

Verhuizen en nieuwe kozijnen

Staat er een verhuizing voor de deur en heb je daarbij een kozijnenaanbieder nodig? Laat je dan eerst goed informeren door Wonend.nl! Of het nu om verhuizen naar een ander land gaat of een zo voordelig mogelijke verhuizing: wij helpen je graag. Waar vind je in jouw omgeving leveranciers van kozijnen? Kom het te weten via deze website, vraag zo snel mogelijk gratis offertes aan en neem genoeg tijd voor het inschakelen van een kozijnenaanbieder.