Mobiele airco aanschaffen, waar moet je op letten voor een koele ruimte?

Mobiele airco

Een airconditioning is tegenwoordig erg populair. Niet alleen op kantoor en in de auto, maar ook gewoon thuis. Met name in de zomer zijn mensen erg gesteld op een constante temperatuur waarbij het kwik niet al te hoog oploopt. Vooral de mobiele airco maakt zijn opmars. Deze is namelijk zeer gemakkelijk te installeren en het grote voordeel: hij is verplaatsbaar. Zo is het mogelijk om de mobiele airco ’s middags in de huiskamer te plaatsen zodat het daar lekker koel blijft. En deze ’s avonds weer te verplaatsen naar de slaapkamer zodat men in een lekkere koele ruimte kan genieten van zijn nachtrust. Daarnaast verliest een airco zijn functie in de winter niet meer. Tegenwoordig kunnen de mobiele airco’s ook fungeren als bijverwarming. Makkelijk toch?

Ga je voor de eerste keer een mobiele airco aanschaffen? Vind hier dan onmiddellijk waar je zoal op moet letten. Zo voorkom je achteraf teleurstelling of ontevredenheid.

Tips bij de aanschaf van jouw mobiele airco

Bekijk onderstaande tips voordat je een mobiele airco gaat aanschaffen. Wellicht kom je puntjes tegen waar je eerder nog niet bij stil gestaan hebt. Doe er je voordeel mee.

De ruimte

De ruimte(s) waar je de mobiele airco wilt plaatsen is van belang. Hoe groter de ruimte is, hoe krachtiger de airco moet zijn. Wanneer een ruimte zeer groot is, is het aan te raden om voor een vaste airco te kiezen. Maar voor een normale woonkamer, keuken of slaapkamer is de mobiele airco perfect geschikt.

Daarnaast moet er gelet worden op de plaats van het stopcontact. Een mobiele airco moet de lucht afvoeren via een slang. Deze slang moet je kunnen afvoeren zodat de lucht weggevoerd kan worden. Hiervoor kan je de slang bijvoorbeeld uit het raam hangen. Vaak is het zo dat deze slang niet heel erg lang is. Daarom is het dus belangrijk dat je mobiele airco zowel dicht bij een raam als bij een stopcontact kan staan.

Het lawaai van een mobiele airconditioning

Een aantal mobiele airco’s kunnen aardig wat lawaai produceren wanneer zij de lucht koelen. Met name wanneer je de mobiele airco ook in de slaapkamer wilt gebruiken is het belangrijk dat deze stil is. Anders wordt de nachtrust verstoord natuurlijk. Wellicht kan je in de winkel direct het verschil tussen verschillende mobiele airco’s horen.

Regeling van de temperatuur

Let bij de aanschaf van een mobiele airco ook op het gebruiksgemak. Bekijk of de airconditioning makkelijk in te stellen is. Wil je de mobiele airco ook in de slaapkamer gebruiken? Ga dan eens na of er ook een afstandbediening bij zit. Want het is natuurlijk wel handig wanneer je de temperatuur vanuit bed kan regelen.

Wanneer je over gegaan bent tot de koop van een mobiele airco is de regeling van de temperatuur ook van groot belang. Het is namelijk belangrijk dat je de airco op de juiste manier gebruikt. De temperatuurverschillen mogen niet te groot zijn, dat is slecht voor de gezondheid. Je wordt er verkouden van maar het kan ook leiden tot irritatie van de luchtwegen en ogen. Vooral wanneer je lenzen draagt kan een airco op je ogen slaan. Gebruik je mobiele airco daarom verstandig! De buitentemperatuur en de temperatuur van de ruimte waar de mobiele airco staat mag niet te veel verschillen. Een verschil van 5 ̊Celsius is meer dan genoeg. Heb je het nog steeds te warm? Laat dan de luchtvochtigheid wat dalen. Dit zorgt ervoor dat de gevoelstemperatuur daalt.

Stroomverbruik

Heb je een mobiele airco gevonden welke in jouw budget past? Vergeet dan ook niet te berekenen wat deze mobiele airco je gaat kosten aan stroomverbruik. Check voor de aankoop dus even de energieklasse.

Kom je erachter dat de kosten van een mobiele airco, inclusief stroomverbruik, te hoog zijn voor jouw budget? Dan is het wellicht een oplossing om eens te kijken of je aan een tweedehands airconditioning kan komen. Dat scheelt alweer in de kosten. Heeft u ook geen budget beschikbaar voor een tweedehandse airconditioning? Dan is een ventilator een goed alternatief. Echter koelt een ventilator de ruimte niet, maar een koel briesje is vast ook zeer aangenaam.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 Sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 Jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 May heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 Apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 Apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 Apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 Apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 Jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 Jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 Jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming