Een airco als verwarming: de voordelen op een rijtje

Wanneer je aan een airconditioningsysteem denkt, associeer je dit automatisch al snel met het verkoelen van ruimtes. ‘De airco aanzetten’ doe je immers meestal wanneer het in huis of in de auto te warm is. Het is echter ook mogelijk om met een airco jouw huis te verwarmen! Wij vertellen je welke mogelijkheden dit voor jou biedt.

 

Zuinig in energieverbruik

Het is al lang niet meer zo dat airconditioningsystemen garant staan voor een hoog energieverbruik, juist niet zelfs. De nieuwere modellen zijn zo ontworpen dat ze zuinig omgaan met energie, ook wanneer het gaat om het verwarmen aan een ruimte. Het is zelfs zo dat, wanneer je de airco vergelijkt met een cv-ketel, deze uiteindelijk veel energiezuiniger is. Het gebruiken van een airconditioningsysteem als verwarming kan dus veel schelen in de portemonnee!

 

Zuiveren van de lucht

 Een airconditioningsysteem regelt niet alleen de temperatuur binnen het huis; het heeft ook een zuiverende functie voor de lucht. Dit in tegenstelling tot een cv-ketel, waarbij alleen voor warmte wordt gezorgd. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je altijd frisse, stofvrije lucht in huis hebt. Twee vliegen in één klap dus!

 

Warmteregeling centraal geregeld

Wanneer je een airconditioningsysteem ook gebruikt voor de verwarming van jouw woning, kun je de temperatuur makkelijk centraal regelen. Je voorkomt hiermee dat je met twee aparte systemen moet werken, wat weer handig is bij twijfelachtige weersomstandigheden.

 

Hoog rendement

Een hoog rendement verkrijgen bij het verwarmen van je huis is natuurlijk altijd fijn. Bij het verwarmen van jouw huis door middel van een airco behaal je een hoog rendement, zeker wanneer de buitentemperatuur boven het vriespunt ligt.

 

Installatie

Over het algemeen is het installeren van een airconditioningsysteem helemaal niet lastig. Het gaat ook relatief snel, waardoor je op zeer korte termijn kunt genieten van een efficiënt verwarmingssysteem in jouw huis.

De overweging om een airconditioningsysteem te gebruiken voor het opwarmen van jouw thuis is dus zeker een reële optie. Zeker wanneer je wilt gaan voor een praktische en energiezuinige optie biedt verwarming via de airco meer dan genoeg voordelen!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 Sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 Jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 May heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 Apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 Apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 Apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 Apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 Jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 Jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 Jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming