Airconditioning slecht voor de gezondheid?

airconditioning

Tijdens de zomerperiode is iedereen dolgelukkig met de airconditioning. Zowel op het werk als in de slaapkamer. Met de airconditioning kan je lekker zelf de temperatuur regelen. Maar is het echt waar dat een airconditioning slecht is voor je gezondheid of is het maar een fabeltje?

Airconditioning veroorzaakt gezondheidsproblemen

Mits een airconditioning niet goed wordt schoongemaakt levert dit inderdaad gezondheidsproblemen op. Het gaat om zowel onschuldige ziektes zoals een verkoudheid als dat het ernstige gezondheidsproblemen kan opleveren. In de meeste gevallen gaat het om klachten zoals een loopneus. Meestal worden deze klachten veroorzaakt omdat personen de airconditioning op een te lage temperatuur zetten. Hierdoor worden de temperatuurverschillen tussen binnen en buiten te groot waardoor men verkouden wordt.

Omdat de gerecupereerde lucht vaak een concentratie van allergenen bevat komt het regelmatig voor dat mensen met een allergie extra veel last krijgen van deze allergie. Daarnaast is de lucht in een ruimte met airconditioning droger dan normaal. Wanneer je contactlenzen draagt zal je dit snel merken. Je ogen zullen gaan irriteren of droog aanvoelen.

Maak probleemloos gebruik van de airconditioning

Je kan een airconditioning rustig gebruiken zonder last van je gezondheid te krijgen. Echter is het dan van groot belang dat je de airconditioning goed onderhoud. Hoe onderhoud je een airconditioning? Controleer regelmatig of er geen stilstaand water in het airconditioningsysteem aanwezig is. Daarnaast is het aan te raden om een expert de airconditioning regelmatig te laten controleren. Hij zal de filters controleren, de installatie ontsmetten enz. Wil je het liever zelf doen? Bekijk dan de gebruiksaanwijzing. Hier vind je ook de onderhoudsadviezen.

Wanneer de airconditioning regelmatig schoongemaakt wordt heeft dit voordelen voor je gezondheid, maar ook voor je energierekening. Een vervuilde airconditioning verbruikt namelijk veel meer elektriciteit. Daarnaast gaat het aircosysteem langer mee wanneer het goed onderhouden wordt.

Onderhoud je airconditioning goed en blijf gezond genieten van een frisse temperatuur.

Temperatuur van de airconditioning

Het grootste probleem is vaak dat men de airco te koud en te hard zet. Wanneer je verantwoord gebruik wilt maken van een airconditioning mag het verschil tussen de binnen- en buitentemperatuur maximaal 8˚Celsius bedragen.

Is airconditioning slecht voor de gezondheid? Nee dus, mits je de airconditioning goed onderhoudt en je hem goed gebruikt.

Gezongheid verbeteren? Kies voor Kurkuma

Kurkuma capsules zijn perfect voro uw gezondheid! Deze voedingssupplementen helpen u onder andere tegen artrose, alzheimer en diabetes. Daarnaast zorgt het voor soepele gewrichten en voor het behoud van sterke botten. kortom, kies voor kurkuma capsules en koop ze online in de webshop.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 Sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 Jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 May heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 Apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 Apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 Apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 Apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 Jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 Jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 Jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming