Zonwering: juist in de winter!

Hoewel je de term ‘zonwering’ vermoedelijk associeert met de zomermaanden, hebben bijvoorbeeld rolluiken en gordijnen veel meer functies dan alleen het tegenhouden van zonlicht. Verschillende soorten zonwering kunnen bijvoorbeeld worden ingezet om inbraken of geluidsoverlast te voorkomen, maar dat is niet alles. Nu de koudste periode van het jaar weer in verschiet ligt, wil je de warmte juist binnenhouden zonder de thermostaat in te hoeven stellen op tropische temperaturen. Je zonwering speelt daarbij een cruciale rol!
 

De laatste jaren is het besef weliswaar gegroeid dat zonwering méér functies heeft dan alleen het buitenhouden van de warmte en het licht van de zon, maar toch staan veel mensen er nog niet stil bij dat de juiste zonwering (en slim gebruik daarvan) een groot aantal voordelen met zich meebrengt. Nu de winter er weer aan komt, is het misschien verleidelijk om de thermostaat lekker hoog te zetten. Dat is echter niet alleen onverstandig met het oog op de energierekening, maar bovendien schadelijk voor de gezondheid. Kies voor het gezonde alternatief en zet je zonwering in tegen de kou!

Wie het koud heeft, zet de verwarming gewoon hoger. Dat is nog steeds de gedachte die bij veel mensen leeft, maar tegelijkertijd zijn we ons ervan bewust dat een te hoge temperatuur ongezond is. Daar komt in bedrijfspanden nog eens bij dat de warmte ten koste gaat van de productiviteit van werknemers. Zowel particulieren als bedrijven zouden dus een stuk meer aandacht moeten besteden aan isolerende zonwering waarmee de kou wordt bestreden en de thermostaat kan worden ingesteld op een temperatuur die geen ongezond leefklimaat veroorzaakt.

Behalve voor thermisch comfort (oftewel een aangename temperatuur) zorgt moderne zonwering ook voor zichtcomfort (niet te donker, maar ook geen verblinding) en akoestisch comfort (de vermindering van geluidshinder). Daarnaast word je beschermd tegen inbraken. Kortom: let bij de aanschaf van zonwering niet alleen op de oorspronkelijke functie, gun jezelf een aangenamer leefklimaat én een lagere energierekening!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming