Zonwering in je tuin!

De lente is begonnen en dat betekent dat we weer wat uurtjes buiten door gaan brengen en het liefste doen wij dat natuurlijk in onze eigen tuin. Zodra de zon dagen lang schijnt is het ook wel eens lekker om in de schaduw te zitten. Zeker tijdens het eten, krant lezen of een ander heerlijk boek. Niet alleen zorgt zonwering voor schaduw op het terras, maar het zorgt ook voor verkoeling binnen in huis. Er zijn verschillende soorten zonwering waar je uit kunt kiezen. Het is maar net welke wensen je zelf hebt waar jou zonwering aan moet voldoen.


Kosten zonwering
De prijzen van een zonwering kunnen met elkaar verschillen omdat het natuurlijk allemaal verschillende zonweringsystemen zijn. De prijs voor een strekkende meter ligt tussen de €150,- en €500,-. Zo betaal je voor bijvoorbeeld een markies van 2 meter breed ongeveer €500,-. Voor een uitvalscherm van 2 meter breed, moet je ongeveer €300,- rekenen. Om de exacte kosten te weten is het handig om een offerte aan te vragen. Dit is vrijblijvend, maar dan heb je wel precies een idee van de prijzen.

 

Soorten zonwering
Er zijn veel verschillende soorten zonwering. Een veel voorkomende is door middel van schermen, de zogenaamde sun awnings. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een uitgebreide oplossing, namelijk een pergola. Vooral in Marbella zijn de pergola's zeer populair. Een zonnescherm is een doek dat aan de buitenkant van jouw raam wordt gemonteerd. Dit doek kan uitgerold of uitgevouwen worden, waardoor het scherm voor zonwering zorgt. Ook andere zonwering soorten zijn mogelijk, bijvoorbeeld binnen zonwering. Dit zorgt ervoor dat het tijdens warme zomerdagen de warmte buiten blijft. De vijf meest voorkomende zonweringen zijn:

 

  1. Uitvalschermen
  2. Knikarmschermen
  3. Screens
  4. Markiezen
  5. Shutters

 

Hieronder worden ze kort toegelicht.

 

Uitvalschermen
Uitvalschermen zijn de meest toegepaste en daarom de bekendste zonneschermen. De constructie is eenvoudig en daardoor makkelijk bedienbaar en goedkoop in aanschaf.

 

Knikarmschermen
Een knikarmscherm is ideaal voor op het terras. De armen waarmee dit scherm uitgezet wordt, zitten vlak onder het doek. Daardoor kan je er makkelijk onder doorlopen.

 

Screens
Heb je geen plaats voor een zonwering op het terras, maar wil je toch dat het binnen koel blijft. Dan zijn screens een goed alternatief. Screens nemen nauwelijks ruimte in beslag, omdat ze verticaal openen en sluiten. Daardoor steken er geen onderdelen buiten de gevel van je huis, dat creëert weer de vrije doorloop langs de ramen.

Markiezen
Zoek je zonwering met een karakteristiek uiterlijk, dan zijn markiezen precies wat je zoekt. Door de ronde vorm en de combinatie van hout zorgt voor een stijlvolle uitstraling. Waardoor je huis gelijk een mooie uitstraling krijgt.

 

Shutters
Ben je eigenlijk op zoek naar een zonwering binnenhuis. Dan kan je voor shutters kiezen. Dit zijn luiken met horizontale latten die aan de binnenkant van de kozijnen worden gemonteerd. De latten zijn verstelbaar, waardoor het zonlicht gefilterd wordt. Naast dat het een effectieve zonwering is, is het ook een stijlvolle raambekleding. Dit bespaart weer kosten voor raambekleding, zoals gordijnen.

 

Ga na wat je het liefste hebt en vraag diverse offertes op zodat je de juiste keuze kunt maken. 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming