Terrasoverkapping

terrasoverkapping

Ben je wel klaar met het wisselvallige weer in Nederland en heb je geen zin meer om je tuinmeubels telkens weer op te bergen en terug te zetten? Als de ruimte beschikbaar is, is een terrasoverkapping misschien iets voor jou. Zo ben je niet meer afhankelijk van de weersomstandigheden en kun je zelf bepalen hoe lang je zomer duurt. Vooral op zomerse dagen met bijvoorbeeld dreigend onweer biedt een terrasoverkapping uitkomst: je kunt rustig van je tuin genieten zonder dat je halsoverkop naar binnen moet als het weer plotseling omslaat. Met een terrasoverkapping kun je op ieder moment van de dag van de buitenlucht genieten.

Volop mogelijkheden

 Terrasoverkappingen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en afmetingen, wat tegelijkertijd inhoudt dat de prijzen behoorlijk uiteenlopen. De afmetingen zijn wat dat betreft natuurlijk zeer bepalend, maar ook het materiaal dat is gebruikt voor de productie van je terrasoverkapping speelt een grote rol bij de hoogte van de aanschafprijs. Zo is een kunststof overkapping relatief betaalbaar, maar als je houdt van een natuurlijke uitstraling en veel waarde hecht aan een natuurlijke aansluiting op je tuin, gaat je voorkeur misschien uit naar een houten overkapping. Aluminium terrasoverkappingen zijn dan weer licht en sterk en bovendien heeft aluminium weer het grote voordeel dat er weinig onderhoud aan te pas hoeft te komen.

Tips

Een aantal handige tips bij het plaatsen van een terrasoverkapping:

-          Bouw de overkapping met een stevig framewerk dat bestand is tegen alle weertypen. Als overkappingsmateriaal kun je denken aan plexiglas, hout en aluminium.

-          Een goede afvoer van regenwater, zonder dat dit gepaard gaat met geluidsoverlast, is erg belangrijk. Een tip is daarom om het dak een beetje af te laten lopen.

-          Ook van sneeuw zul je regelmatig last hebben, dus zorg ervoor dat het dak van de terrasoverkapping stevig genoeg is en niet bezwijkt onder de sneeuwval.

-          Zorg ook dat de constructie genoeg licht door kan laten. Bovendien moet het niet te warm worden onder de overkapping, dus ook de weerkaatsing van zonlicht is niet onbelangrijk.

-          Het plaatsen van lichtspotjes in je terrasoverkapping maakt dat je ook ‘s avonds kunt blijven genieten van je tuin.

-          Bij genoeg ruimte kun je de overkapping in de winter eventueel gebruiken om je auto erin te stallen. De ondergrond moet in dat geval wel stevig genoeg zijn.

-          Een terrasoverkapping kan ook zorgen voor téveel schaduw. Hou daar rekening mee bij het uitkiezen van de juiste plek.

-          Een algemeen advies: laat je altijd goed informeren door je omgeving, internet, tijdschriften e.d., denk goed na over zaken als het materiaal, de functie van je overkapping en degene door wie je de terrasoverkapping eventueel laat ontwerpen.

 

Reacties

Toscane Veranda 15:22 09 nov

TIP; laat u goed adviseren door een professioneel bedrijf. Zij geven gedegen advies en brede keus in systemen om ook eventuele toekomst plannen voor een Serre mogelijk te maken. Een terrasoverkapping moet een meerwaarde geven aan uw woning. Vermijd zogenaamde Cowboys scheelt u wellicht wat in prijs maar service en garantie zijn toch net zo belangrijk voor jarenlang plezier. Kies voor een leverancier die Terrasoverkappingen monteerd als zijn beroep niet als leuke bijverdienste doet voor een zacht prijssie! Scheelt een hoop ellende. ;)

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming