Mooie zonwering door regelmatig onderhoud

Voor niets gaat de zon op

Zonder die ene lap stof zou je in de zomer wegsmelten en in de winter laat je hem juist even zakken als de zon precies de huiskamer of de keuken in schijnt. Zonwering maakt een belangrijker onderdeel van ons leven uit dan we vaak beseffen. Maar voor niets gaat de zon op, het is minstens zo van belang dat u de zonwering, die jaar in jaar uit zo hard voor u aan het werk is, af en toe van een welverdiende schoonmaakbeurt voorziet. Structureel zonweringonderhoud verlengt de levensduur en zorgt ervoor dat het geheel er te allen tijde keurig uit blijft zien. En dat is ook heel wat waard.

Water en een doek voldoende voor zonwering onderhoud

De meeste zonweringen zijn gemaakt van een duurzaam acryl dat vele jaren mee kan gaan. Het is dus geen linnen doek, zoals vaak nog wordt gedacht en zoals men de zonwering vroeger nog wel maakte. Het acryl dat standaard wordt gebruikt voor het vervaardigen van doeken voor de zonwering, wordt behandeld met een speciale coating om de levensduur zo lang mogelijk te maken en ervoor te zorgen dat het doek vuil blijft afstoten. Om deze reden is het niet nodig en zelfs sterk af te raden om een schoonmaakmiddel te gebruiken. Water en een doek, meer heeft u niet nodig, maar u moet er natuurlijk wel de tijd voor hebben en nemen.

Geen schuursponsjes en agressieve reinigingsmiddelen

Als u toch bezig bent om uw zonwering van een poetsbeurt te voorzien, dan kunt u meteen die plekken op het aluminimum meenemen. Let er op dat u het aluminium niet beschadigt door een schuursponsje te gebruiken. Vaak krijgt u daar wel het vuil mee weg, maar u zult ook het aluminium zelf onherstelbaar beschadigen. Een niet agressief sopje is vaak voldoende om de boel tijdens het zonwering onderhoud schoon te krijgen. De bewegende onderdelen hebben doorgaans geen onderhoud nodig. Als u het idee heeft dat die wel wat stroever worden, dan kunt u die met een klein beetje siliconen insmeren. Mocht dat niet helpen, dan is het aan te raden om er een gespecialiseerd bedrijf naar te laten kijken.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming