Vraag gratis offertes aan

Bijvoorbeeld: Type woning, waar bevindt uw ketel zich, wat moet er gebeuren.

CV ketel vervangen: waarom en wanneer precies?

CV-ketel-vervangen

Wil je graag je CV ketel vervangen of ben je juist benieuwd wanneer het tijd is om je ketel te laten vervangen, en welke voordelen dit allemaal oplevert? Omdat CV ketels niet de goedkoopste apparaten zijn en je niet over één nacht ijs gaat bij het vervangen van je ketel, proberen we je in dit artikel zo goed mogelijk te informeren over verwarmingsketels. Lees het eens rustig door voordat je een beslissing neemt: CV ketel vervangen of toch even wachten?

Waarom CV ketel vervangen?

Wat zijn de belangrijkste redenen om je CV ketel te vervangen? Allereerst kan het natuurlijk zo zijn dat je verwarmingsketel zijn beste tijd heeft gehad of zelfs helemaal aan het einde van de levensduur is. In dat laatste geval heb je geen keuze meer, want je zult vanzelf te maken krijgen met steeds meer storingen en de daarbij horende reparatiekosten. Je CV ketel vervangen kan echter ook al in een eerder stadium verstandig zijn. Zo profiteer je bij een nieuwe verwarmingsketel al behoorlijk snel van een lagere energierekening en bewijs je het milieu ook nog eens een dienst.

Levensduur van de CV ketel

Een CV ketel hebben gemiddeld een levensduur van zo’n twaalf tot vijftien jaar. Daarna zul je merken dat je met steeds meer problemen te maken hebt, wat resulteert in een hogere energierekening en hogere reparatiekosten. Zodra je merkt dat er steeds minder tijd zit tussen twee storingen, kun je je het beste al gaan oriënteren op CV ketels. Wat is bijvoorbeeld precies een HR ketel en wat doet een combiketel?

CV ketel vervangen: lagere stookkosten

Zoals alle huishoudelijke apparaten zijn ook CV ketels steeds geavanceerder. Omdat energie steeds duurder wordt en fossiele brandstoffen schaarser, neemt de vraag naar energiezuinige verwarmingsketels met een hoog rendement alsmaar toe. CV ketels halen tegenwoordig dan ook rendementen tot wel 109%. Een win-winsituatie, want op zowel het milieu als je eigen portemonnee heeft dit een positief effect. Je CV ketel vervangen is zeker niet goedkoop, maar door aanzienlijk lagere stookkosten is het de investering vaak meer dan waard!

Verhuizen of verbouwen

Je verouderde CV ketel vervangen maakt je woning een stuk leefbaarder. Behalve een comfortabel gevoel, heeft dat logischerwijs ook een positieve invloed op de waarde van je huis. Ga je verbouwen? Overweeg dan ook meteen om je CV ketel te vervangen door een nieuw exemplaar. Zo zit je maar één keer opgescheept met alle troep in je huis en kun je beginnen met een frisse start (in dit geval alleen letterlijk…).

Vraag naar warm water

Ook door bijvoorbeeld een wijziging in de samenstelling van het gezin kan het zinvol zijn om je CV ketel te vervangen. De vraag naar warm water zal automatisch toe- of afnemen. Een verwarmingsketel die perfect is afgesteld op de behoefte aan warm water zorgt voor zo laag mogelijke stookkosten.

Reacties

carl 01:51 09 okt

Wat een nonsens ! als het onderhoud niet zorgvuldig gedaan wordt, dan al na 5 jaar problemen; waar zit de slijtage ? Geen bewegende delen !!! Zie je nooit een Mercedes van 30 jaar oud rijden ??? wel bij normaal onderhoud !! Dus : willen alleen maar verdienen aan nieuw apparaat , door slecht onderhoud !!

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming