Vraag gratis offertes aan

Persoonlijke informatie

stap 1 van 4

send

Verhuizen van

stap 2 van 4send

VERHUIZEN VAN

stap 3 van 4send

VERPAKKINGSVOORWAARDEN

stap 4 van 4Waterbed verhuizen? Lastig!

waterbed verhuizen

Als je gaat verhuizen is 99% van je inboedel relatief eenvoudig te vervoeren. Kleine spullen doe je in verhuisdozen en grotere meubels kun je vaak (laten) demonteren. Bij een waterbed ligt dat net even wat anders; het makkelijkste is dan ook om een professioneel verhuisbedrijf, een waterbedbedrijf of een andere specialist in te schakelen. Denk je niettemin dat je zelf handig genoeg bent en wil je het geld graag op zak houden? Een waterbed verhuizen is mogelijk als je je aan het volgende stappenplan houdt, maar denk eraan dat je met de hulp van een bedrijf wel bent verzekerd.

Demonteren van je waterbed

 Vanzelfsprekend begin je met de demontage van je waterbed. Eerst trek je de stekker van de verwarming uit het stopcontact, waarna je het dekbed en de overtrek van het bed haalt. Je ritst de tijk open en zet je pomp tussen de matras en een waterafvoer. Trek vervolgens aan de opening van de matras, zodat je het kunt openen. Sluit daarna een korte slang aan van de matras naar de pomp en een lange slang van de pomp naar de afvoer. Zet dan de pomp aan en zorg dat de slang niet vastgezogen wordt aan de binnenkant, maar wel in de matras blijft. Zorg ervoor dat echt al het water wegloopt uit de matras. Als de waterzak fibermateriaal bevat, moet de zak volledig vacuüm worden gezogen. Zet ten slotte de pomp uit.

Je kunt nu het waterbed verhuizen, maar vergeet niet de water- en veiligheidszak meteen te controleren.

Monteren van je waterbed

Nadat je het bed (voorzichtig!) hebt vervoerd, kun je beginnen aan de installatie. Zorg ervoor dat je de bedbodem in één keer goed opstelt en controleer of je geen scherpe punten of randen tegenkomt. Bij een softside bed kun je nu de softside buitenkant installeren en daarbovenop de verwarming (nog niet aansluiten!). Strijk de vouwen weg met je hand en plaats de matras met de opening aan het voeteneind van het bed in de softside buitenkant.

Sluit vervolgens een slang aan op de dichtstbijzijnde kraan. Vul de matras dan met warm – maar niet te heet! – water. Daarna voeg je waterbed-conditioner toe aan het water, let er wel op dat dit giftig is. Hierna verwijder je lucht uit de matras: als je op de matras drukt moet het water niet of nauwelijks meer klotsen.

Daarna kun je de matras dichtmaken; druk de opening goed weg. Nu kun je de verwarming wel aansluiten, overigens op ongeveer 26°C (zomer) of 28°C (winter). Met vinyl spray kun je de buitenkant van je matras schoonmaken. Om te zorgen dat het water snel opwarmt, doe je de tijk, het dekbed en de overtrek meteen over de matras. In de hierop volgende dagen kun je zelf de waterdruk testen en zo nodig aanpassen. Let goed op de temperatuur, want als die niet goed is – vooral een te lage temperatuur – kan je gezondheid schade oplopen.

Zelf waterbed verhuizen of toch hulp nodig?

Ook met deze handleiding heb je natuurlijk nog geen garantie dat alles vlekkeloos verloopt. Twijfel je om zelf je waterbed te verhuizen, neem dan geen risico en schakel een specialist in!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming