Vraag gratis offertes aan

Oppervlakte tuin, specifieke wensen

Wat doen wij met uw gegevens?

Trampoline springen, sport of hobby?

Kinderen spelen graag buiten en hierbij dromen velen ervan om een ‘grote’ trampoline in de achtertuin te hebben. Op deze manier kunnen zij lekker spelen en genieten. Bovendien vinden veel ouders het fijn dat zij hun kroost in de gaten kunnen houden wanneer zij aan het buiten spelen zijn. Toch zijn er nu ook trends waarbij de fitness oefeningen op de trampoline worden uitgevoerd. Dit zou zorgen voor een hogere vetverbranding en dus een effectievere sportoefening. Toch zijn er veel mensen die verschillende meningen hebben over het gebruik van de trampoline. Is het nu voor sport gebruik of toch meer als hobby bedoeld? Trampoline verkopers zullen je waarschijnlijk zeggen dat het niet uitmaakt, zolang je er uiteindelijk maar eentje aanschaft. Vanuit hun perspectief maakt de mening van de klant niet uit, zolang zij er maar eentje kunnen verkopen. 

 

Dr. A. Bhattacharya van de NASA heeft een onderzoek toegewijd aan het trampoline springen. Uit zijn studie is naar voren gekomen dat mensen met trampoline springen of rustig veren op een trampoline springmat hun hele lichaam trainen. Het positieve aspect hierbij is dat er geen extra druk is op spieren, gewrichten en pezen. Dit geldt in het bijzonder bij elastiek geveerde trampolines. Voor dit onderzoek is ook de impact van G-krachten gemeten op de onderrug, enkels en het voorhoofd tijdens het trampoline springen én tijdens het hardlopen (op loopband). Hierbij is gebleken dat de inspanningen dubbel zo hoog zijn wanneer u hardloopt (op loopband). Daarnaast is ook gebleken dat het zuurstofverbruik bij trampoline springen twee maal zo efficiënt is dan bij hardlopen. De resultaten van het NASA onderzoek laten dus zien dat bewegen op een trampoline een goede vorm is van beweging. Het is geschikt voor alle leeftijden van jong tot oud, maar ook voor mensen met een lichamelijke beperking of voor mensen die moeten revalideren na een heftig ongeluk. Door het trampoline springen worden bovendien impulsen geactiveerd die ervoor zorgen dat lichaamscellen ook daadwerk sterker worden. De trampoline is dus niet alleen heel goed als hobby voor kinderen, maar kan dus ook als sport middel ingezet worden.

Als u sport online wilt kijken, check dan ook even football clubs online hiervoor! Ook kun je kijken voor de live stream van Feyenoord hier!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming