Tuintegels

tuintegels

Wil je graag je tuin (laten) bestraten? Dan zul je een keuze moeten maken welk materiaal het beste bij jouw tuin past. Heb je een voorkeur voor natuursteen of kies je voor betonnen tuintegels? De beslissing die je in dit geval maakt zal afhankelijk zijn van de beoogde sfeer en uitstraling van je tuin. Zo zullen zachte, vriendelijke tinten ervoor zorgen dat de aandacht vooral gericht zal blijven op je beplanting, terwijl houten tuintegels bij vrijwel alle tuinstijlen passen en prima te combineren zijn met de overige bestratingsmaterialen. Bovendien wordt een houten tuintegel niet extreem koud of warm en is hij makkelijk te reinigen. Grind-, beton- en stoeptegels gaan dan weer behoorlijk lang mee, maar hebben het nadeel dat ze relatief veel onderhoud vergen. Wat is voor jou het belangrijkste bij de keuze voor het type tuintegels?

Tegels met vellingkant

De bekende stoeptegels zijn er in verschillende afmetingen en kleuren. Door hun schuine randafwerking – de vellingkant – zijn ze met name geschikt wanneer een ondergrond relatief zwaar wordt belast. Door de vellingkant kan echter ook een fraaie voegenstructuur ontstaan bij deze tegels, waardoor ze prima als tuintegels kunnen worden gebruikt.

Tegels zonder vellingkant

Tegels zonder vellingkant staan bekend onder de naam plaza-tegels en zijn eveneens verkrijgbaar in meerdere formaten en kleuren. De strakke uitstraling van deze tuintegels zorgt ervoor dat ze voornamelijk tot hun recht komen in moderne tuinen.

Kalkuitbloei

Kalk in betontegels zet zich mogelijk af aan het oppervlak van de tegels. We kennen deze witte uitslag onder de naam kalkuitbloei. Er zijn verschillende tuintegels verkrijgbaar die tijdens de productie een speciale toevoeging krijgen, waardoor deze kalkuitbloei wordt tegengegaan.

Speciale coating

Betontegels zijn betrekkelijk poreus en houden vrij makkelijk vuil en vocht vast. Wanneer het vocht niet snel genoeg verdampt of wordt afgevoerd, ontstaat de kans dat de tuintegels gaan veralgen en een groene kleur krijgen. Een speciale coating kan voorkomen dat vuil en vocht in de tegel trekt. Laat je informeren over de mogelijkheden!

Natuursteen & beton

De beste tuintegels zijn tegels die het beste hebben van betontegels aan de ene kant en natuursteen aan de andere kant. Deze betontegels – denk bijvoorbeeld aan graniet en basalt – hebben een deklaag van fijn natuursteensplit. Duurzaamheid, kleurbehoud en krasvastheid worden hierbij gegarandeerd. Deze tuintegels zijn in verschillende kleuren te verkrijgen, dus denk goed na welke tegels in jouw tuin passen!
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Geef een reactie
Naam:
E-mailadres:
Bericht:

Updates:

 
Populairste artikelen
Laatste reacties

Nieuwste artikelen
Tips voor bestrating
Binnenkort van plan om de tuin eens goed aan te pakken? Om je losliggende tegels recht te leggen? Of om misschien je gehele tuin op nieuw te bestraten? Dan geven wij jou graag tips...

portugese tegels
Portugese tegels? Alle ins en outs over Portugese cementtegels!
Portugese tegels zijn van oorsprong een Andalusische kunstvorm. Vanuit Perzië werd de kunst van het schilderen van gepolijste tegels door de Moren naar het Portugese...

tuintegels
Tuintegels
Wil je graag je tuin (laten) bestraten? Dan zul je een keuze moeten maken welk materiaal het beste bij jouw tuin past. Heb je een voorkeur voor natuursteen of kies je voor betonnen...

Zelf Schrijven?

Woonkosten verlagen