Welk schoonmaakwerk laat je aan een gespecialiseerd bedrijf over?

schoonmaakwerk

Heb jij geen schoonmaakster of hulp in de huishouding? Dan heb jij er vast een hele klus aan om je huis ‘spik en span’ te houden? Toch is het slim om voor een aantal schoonmaakwerkzaamheden een professioneel bedrijf in te huren. Sommige werkzaamheden vragen nu eenmaal om een speciale behandeling. Bekijk onderstaande schoonmaakwerkzaamheden en begrijp waarom je deze aan de vakman of –vrouw moet overlaten.

Glazenwassen, het schoonmaakwerk van de glazenwasser!

Glazenwassen is niet het gemakkelijkste schoonmaakwerk dat er bestaat. Natuurlijk kan je de ramen aan de binnenkant prima zelf wassen. Ook de ruiten op de begane grond zullen geen probleem voor je zijn. Maar let wel op: want dit soort schoonmaakwerk vraagt wel om oplettendheid. Je moet namelijk op een trapje kunnen balanceren met je spons en zeem. Wanneer dit geen probleem voor je is kan je dit schoonmaakwerk natuurlijk gewoon zelf doen. Maar de ruiten wassen op de tweede verdieping wordt wat lastiger. Hiervoor heb je namelijk een ladder nodig. Dit is niet voor iedereen weggelegd. Maar de glazenwasser heeft hier ervaring mee en helpt je graag!

Overigens, wanneer je in een flatgebouw woont is het natuurlijk niet te doen om je eigen ruiten te wassen. Bel de glazenwasser en hij komt gewoon langs!

Wand- en plafondreiniging

Je hebt het misschien niet in de gaten maar wanden en plafonds worden na een tijdje ook enorm vuil. Je ziet het vaak niet maar op wanden en plafonds bevinden zich stofdeeltjes, bacteriën, schimmels, stofluizen, huiddeeltjes en stuifmeel. Maar er bevinden zich ook allerlei soorten vezels uit o.a. isolatiemateriaal, papier en kleding. In de meeste gevallen zie je niet eens hoe vies de muren en plafonds zijn. Maar toch is het belangrijk om deze op z’n tijd eens goed te laten reinigen. Met name wanneer er binnen gerookt wordt is dit aan te raden. Muren en plafonds worden gelig. Zodra de muren en plafonds gereinigd zijn kan je het verschil enorm goed zien! Dit schoonmaakwerk is best lastig omdat, met name bij het plafond, de werkzaamheden boven je hoofd plaatsvinden. Dit vraagt dus best wel wat van je lichaam. Huur daarom gewoon een professioneel bedrijf in. Zij reinigen je wanden en plafonds in no time!

Tapijtreiniging, gelukkig geen dagelijks schoonmaakwerk

Uiteraard kan je zelf regelmatig je tapijt stofzuigen. Vuil en stof worden op deze manier verwijdert. Maar wat nu als er vlekken in je dure tapijt komen? Het verstandigste is om voor dit schoonmaakwerk een professioneel bedrijf in te huren. Zij zijn gespecialiseerd in het verwijderen van vlekken zoals bloedvlekken, urine vlekken, braaksel vlekken, rode wijn vlekken, kaarsvet, kauwgom etc. Daarnaast kunnen zij je ook helpen bij problemen zoals verkleuring van je tapijt, deuken in het tapijt (bijvoorbeeld door zware meubels), brandplekken in het tapijt etc. Dit is schoonmaakwerk wat je echt aan de professional moet overlaten. Want pak je het verkeerd aan? Dan maak je het waarschijnlijk alleen maar erger. 

Schoorsteenvegen is gevaarlijk schoonmaakwerk!

Schoorsteenvegen is wel degelijk gevaarlijk schoonmaakwerk! Je staat immers boven op het dak van een huis. Maar hoe gevaarlijk het ook is, wanneer je bijvoorbeeld een houtkachel hebt is het van groot belang dat je schoorsteen regelmatig geveegd wordt! Dit maakt de kans op een schoorsteenbrand aanzienlijk kleiner!

Het is zeker aan te raden om een erkend schoorsteenveegbedrijf in te huren voor dit soort risicovol schoonmaakwerk. Zo weet je zeker dat je te maken hebt met een vakman. De vakman is gewend om op grote hoogte te werken. Wij raden het ten zeerste af om zelf je schoorsteen te vegen!

Graffitiverwijdering

Graffitiverwijdering is een vak apart! Dit schoonmaakwerk vereist enige trucs en uiteraard goed materiaal. Omdat de meeste mensen deze apparatuur niet tot hun beschikking hebben moet je een professioneel graffitiverwijdering bedrijf in huren. Ook heb je vaak speciale (chemische) schoonmaakmiddelen nodig. Graffiti verwijder je echt niet zomaar hoor! Daarnaast vraagt het verwijderen van graffiti ook om enige kracht. Ook voor je eigen lichaam is het dus beter een professioneel bedrijf in te huren.

Heeft u nood aan betere infrastructuur voor het schoonmaken? Overweeg een hogedrukpomp.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming