Huishoudelijke hulp

huishoudelijke hulp

Heb je een overvolle agenda en kom je niet meer toe aan die vervelende schoonmaakwerkzaamheden? Dan ben je niet enige: bijna de helft van alle tweeverdieners met kinderen doet een beroep op huishoudelijke hulp. Maar natuurlijk hoef je geen kinderen te hebben om het te druk te hebben voor het huishoudelijk werk. Overweeg jij ook iemand in te schakelen die je assisteert in het huishouden? Dan zal het niet meevallen om aan een competente én betrouwbare hulp te komen. Op Wonend.nl lees je daarom precies wat je in zo’n situatie moet doen.

Hoe zoek je hulp?

Als je op zoek gaat naar een huishoudelijke hulp, kun je het beste informeren in je kennissenkring of zij iemand kennen bij wie je terecht kunt. Als dat geen vruchten afwerpt, kun je bijvoorbeeld ook een kleine advertentie op internet, in de regionale krant of in de lokale supermarkt plaatsen. Daarnaast zijn er ook bemiddelingsbureaus actief op internet waarbij je je aan kunt melden. Zij gaan dan tegen een kleine vergoeding voor jou op zoek. Aankloppen bij een schoonmaakbureau is een iets duurdere optie, maar dan ben je bij ziekte wel verzekerd van vervanging.

Hoe ga je om met je hulp?

Er zijn mensen die zich min of meer schuldig voelen tegenover hun huishoudelijke hulp en bovendien niet weten hoe ze precies om moeten gaan met een werkster. Toch is het niet meer dan normaal om instructies te geven: onthoud altijd dat er een salaris tegenover staat. Spreek dan ook altijd goed af wat er moet gebeuren. Een kleine tip: om de afwisseling er voor de huishoudelijke hulp in te houden, kun je bijvoorbeeld elke week een kleine, andere opdracht geven. Bovendien is het belangrijk om de schoonmaakster op haar eigen manier te werk te laten gaan en niet om de haverklap te corrigeren.

Afspraken op papier

Zet belangrijke afspraken zoals betaling, werktijden en ook de inhoud van de werkzaamheden altijd op papier, uiteraard in goed overleg met de huishoudelijke hulp. Om het risico te beperken kun je ook een proeftijd van bijvoorbeeld vier weken vastleggen, om daarna de samenwerking te evalueren. Een opzegtermijn is eveneens aan te raden, zodat je voldoende tijd hebt om naar een vervanger te zoeken.

De betaling

Als je geen schoonmaakbureau inschakelt ben je zelf verantwoordelijk voor het salaris van de huishoudelijke hulp. Je hoeft geen loonbelasting en sociale premies af te dragen als de werkster maximaal drie dagen in de week actief is in je huishouden. Je moet je natuurlijk wel houden aan het minimumloon en bij eventuele ziekte zes weken doorbetalen. Je hulp is zelf verantwoordelijk voor het informeren van de Belastingdienst.

Reacties

Pham 08:46 27 jun

Goedemrgen. ik zoek een vrouw bij mijn huis schoonmaken. graag om 7uur tot 10 uur op maandag. Groeten . PHam

Pham 08:44 27 jun

ik zoek een vrouw maandag om 7uur tot 10 uur bij mijn huis schoonmaken.. Groeten. Pham

Raymond Hofs 23:11 26 mei

Bij Schoonmaakbedrijf Hofs Arnhem kunt u ook terecht voor hulp in de huishouding. Dit kan met en zonder PGB. Vele tevreden klanten gingen u voor. We zijn werkzaam in een omtrek rond Arnhem zoals Zevenaar, Velp, Huissen, Wolfheze, Oosterbeek en dergelijke. Met vriendelijke groeten, Raymond Hofs Namens Schoonmaakbedrijf Hofs Arnhem

naima 14:26 09 nov

studeer en stage zoeken

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming