Vraag gratis offertes aan

Wat moet er geschilderd worden, beschrijf wat er moet gebeuren en eventueel wat ongeveer de oppervlakte is in m2.

optioneel

Schilders uit Polen inhuren

poolse schilders

Wil je je huis graag laten verven door schilders uit Polen, of andere Oost-Europese landen zoals Hongarije, Roemenië of Slowakije? Dan ben je niet de enige. Veel mensen kiezen voor deze goedkope krachten die afkomstig zijn uit het oosten van Europa. Niet geheel onlogisch, want deze groep schilders en klusjesmannen staat erom bekend dat ze ondanks een – naar onze maatstaven – kleine vergoeding niet schuwen om de mouwen op te stropen en degelijk werk leveren. Schilders uit Polen vragen vaak niet meer dan €12 tot €20 per uur (exclusief BTW), tegenover ongeveer €30 voor een klusjesman uit Nederland.

Nadelen

Natuurlijk kleven er grotere risico’s en nadelen aan het inhuren van Oost-Europese schilders. Alleen al de communicatie, die hoogstwaarschijnlijk gebrekkig zal verlopen, vormt een valkuil. Daarnaast worden de veiligheidsvoorschriften die in Nederland gelden vaak niet nageleefd. Ongeveer de helft van de mensen die een beroep hebben gedaan op schilders uit Oost-Europa, heeft ervaring met dit soort gebreken, maar de meeste ervaringsdeskundigen geven aan wel tevreden te zijn over de verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Schilders uit het buitenland zoeken

Natuurlijk is het lastiger om in contact te komen met buitenlandse schilders in vergelijking met Nederlandse schildersbedrijven. Maar vooral via internet moet het te doen zijn om in contact te komen met schilders uit bijvoorbeeld Polen of Roemenië. Hetzij rechtstreeks, hetzij via een bureau dat bemiddelt voor Oost-Europese arbeidskrachten. Bij die laatste optie betaal je uiteraard wel bemiddelingskosten, maar het voordeel is dat je waarschijnlijk op korte termijn gebruik kunt maken van de schilders. Als je iemand hebt gevonden, zul je in de meeste gevallen stuiten op communicatieproblemen. Spreek je echter Duits, dan zal het waarschijnlijk een stuk makkelijk worden om elkaar te begrijpen en afspraken te maken. Een laag uurtarief is aantrekkelijk, maar duidelijkheid over het uit te voeren werk is heel wat waard!

Betalen

Het belangrijkste advies luidt: betaal het hele bedrag nooit van tevoren. Laat in plaats daarvan een bestek maken en spreek duidelijk af met de schilders wanneer bepaalde werkzaamheden afgerond moeten zijn en welk deel van het bedrag op dat moment moet worden afgerekend. Als je niet tevreden bent over het geleverde werk, heb je een probleem. Alleen als je alles van tevoren goed op papier hebt gezet, hebt je kans op een schadevergoeding. Je kunt er vanwege allerlei juridisch gedoe echter maar beter meteen uitkomen met de klusjesman, maar dat kan dan weer lastig zijn in verband met de moeizame communicatie.

Problemen met Oost-Europese schilders vermijden

Als je ellende wilt voorkomen, moet je niet alleen duidelijk afspraken maken, maar ook tijdens de werkzaamheden scherp in de gaten houden hoe de schilders te werk gaan. Je kunt, als je twijfelt, eventueel een externe deskundige inschakelen, maar dit brengt uiteraard kosten met zich mee. Betaal de schilders in ieder geval pas als je tevreden bent!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming