Vraag gratis offertes aan

(bv. huwelijkse voorwaarden, testament, scheiding, erfrecht etc.)

Ben ik verplicht alimentatie te betalen aan mijn kind of partner?

alimentatie berekenen

Bij alimentatie wordt voornamelijk gedacht aan kinderalimentatie. Maar vergeet niet dat na een echtscheiding beiden ex-partners verplicht zijn om zorg te dragen voor elkaar. Dit wordt onderhoudsplicht genoemd. Wanneer dat het geval is, wordt er ook gesproken van partner alimentatie. De hoogte van je alimentatie bereken kan, maar dan is het wel belangrijk dat je onderscheid maakt tussen kinder en partner alimentatie.

 

Partner alimentatie berekenen

Partner alimentatie moet meestal alleen betaald worden wanneer de inkomens van beide partners enorm verschillen. In veel traditionele gezinnen komt het voor dat de man van het gezin voor de inkomsten zorgt. De vrouw des huize werkt meestal niet, heeft dus geen inkomen maar zorgt voor het huishouden. Wanneer zo’n gezin gaat scheiden zal de man partner alimentatie aan zijn ex-vrouw moeten betalen. Partner alimentatie berekenen kan je zelf doen. Jij en je partner kunnen samen afspraken over de hoogte van de alimentatie. Wanneer beide partijen het eens zijn met dit bedrag moet dit in een zogenaamd scheidingsconvenant vastgelegd worden. Zorg er altijd wel voor dat je goede en duidelijk afspraken maakt betreft de hoogte en de duur van de partner alimentatie. Zo voorkom je problemen in de toekomst. Leg overigens afspraken over het betalingstermijn ook vast. Kom je er niet uit samen? Laat de hoogte van de partner alimentatie dan berekenen door de rechter.

 

Kinder alimentatie berekenen

Bij een scheiding moet één van beide partners kinder alimentatie betalen. Hiermee probeert men ervoor te zorgen dat kinderen van gescheiden ouders zo veel mogelijk een onbezorgd leven kunnen leiden, met oog op de financiële situatie. Wanneer het gaat om kinderen onder de 18 jaar is de hoogte van de alimentatie berekenen altijd de taak van de rechter. De rechter houdt rekening met het huidige gezinsinkomen, de kosten die een kind maakt en het bedrag dat de alimentatie betaler kan missen. Overigens zijn ouders verplicht om alimentatie te betalen tot de 21ste verjaardag van de kinderen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming