Meubeltjes voor de kinderkamer die de tand des tijds doorstaan

Het inrichten van de babykamer of een kinderkamer voor een groter kind is heel leuk om te doen. Tegelijkertijd is het ook een enorme uitdaging want je hebt vast een bepaalde uitstraling en sfeer in je hoofd. Van tevoren moet je je alvast bedenken of je de kamer echt als meisjeskamer of jongenskamer wilt inrichten. Tegenwoordig is de trend meer en meer om de stijl neutraal te houden in basis, niet direct gericht op of een jongetje of een meisje. Je kunt met de meubels de sfeer verder invullen, voorbeeld stoere meubels voor een jongen en vrouwelijke meubeltjes voor een meisje.

Licht en ruimte in de kinderkamer

Het belangrijkste van de kinderkamer is dat het een plek van rust is, waar je kind lekker kan slapen. Lichte kleuren geeft licht en ruimte. Een bed moet dan ook het middelpunt van de kamer zijn, met een topmatras en een gezellig dekbedje. Als je de wanden van de kinderkamer licht houdt, dan zijn meubels van hout een manier om gelijk warmte en knusheid aan de kamer toe te voegen. Dat zorgt ervoor dat het niet te kil wordt. Een bij elkaar passende meubelset van bijvoorbeeld een bed, een commode of kast en een stoeltje. Die kun je vervolgens leuk aankleden met kussens en natuurlijk veel knuffels.

Meegroeien met het kind

Een kinderbed is een grote investering, vooral omdat kinderen er natuurlijk zo snel uitgroeien. Er zijn prachtige kinderbedjes en meubels van Scandinavisch design te koop, zoals Leander bijvoorbeeld, die je kind kan gebruiken vanaf geboorte tot aan een jaar of 7. Voor baby’tjes is het bedje klein en kan de bodem verhoogd worden zodat de ouders niet diep hoeven te tillen. Als je baby peuter wordt, dan kan de bodem verlaagd worden zodat je kindje er niet uitvalt. Voor een groter kind kan het bed verlengd worden. Op die manier heeft je kind jaren plezier van het bed en is het investering meer dan waard.

Conclusie: mooie en degelijk gemaakte meubels geven de kinderkamer sfeer. Het is de moeite om je te verdiepen in wat er verkrijgbaar is, want meubeltjes voor de kinderkamer zijn natuurlijk een diepte-investering. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming