Design meubelen

design meubelen

Met nieuwe meubelen kun je een hele nieuwe sfeer in en uitstraling van je woonkamer creëren. Zo kan een klassieke stijl in één dag worden omgetoverd tot een modern design (of andersom). Ben je op zoek naar design meubelen om je woonkamer een eigentijdse look te geven? In dat geval kun je hieronder lezen waarmee je rekening moet houden met betrekking tot de zoektocht naar de design meubelen die bij jou passen. Overigens verstaan we in dit geval onder een design meubel een meubel die een strakke en moderne uitstraling heeft.

Stijl

Een strakke uitstraling wil niet zeggen dat design meubelen geen ronde vormen kunnen hebben. Rechte lijnen en hoekige vormen zie je inderdaad vaak, maar dit zijn zeker geen voorwaarden waaraan moet worden voldaan. Verder is een design meubel vaak dé aandachtstrekker in een woonkamer. Je hoeft echt niet meteen je hele interieur aan te passen aan bijvoorbeeld een trendy stoel, maar het is wel belangrijk dat het uiterlijk van een bepaalde ruimte enigszins aansluit op een design meubel.

Kleuren & materialen

Bij design meubelen kunnen eigenlijk wel alle kleuren worden gebruikt, dus je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Maar ook in dit geval gaat de regel op: zorg dat de kleur van je meubelen past bij de kleur van je interieur. Ook qua materialen is er veel mogelijk: zo zien we dat moderne meubelen onder andere zijn gemaakt van glas, hout, roestvrij staal en natuurlijk leer.

De aanschaf

Je kunt natuurlijk een bezoek brengen aan reguliere meubelzaken, maar er zijn ook meubelzaken die zich exclusief op de verkoop van design meubelen toeleggen. Zoek dus snel uit waar deze zaken precies zijn te vinden in je eigen omgeving, bijvoorbeeld via internet of met behulp van de Gouden Gids.

Tweedehands

Natuurlijk kunnen design meubelen aan de prijzige kant zijn, zo niet verschrikkelijk duur. Omdat niet bij iedereen het geld op de rug groeit, kun je ook kiezen voor een slimmere oplossing. Wat dacht je van tweedehands design meubelen? Niemand die het in de gaten heeft! Er bestaan zelfs meubelzaken die zich volledig richten op de verkoop van tweedehands design meubelen. De tweede manier om in het bezit te komen van een moderne meubel is het benaderen van mensen die hun meubelstuk van de hand willen doen en een advertentie hebben geplaatst. Vaak is er helemaal niets mis met deze meubels, integendeel, maar zijn de bezitters erachter gekomen dat de betreffende meubel bijvoorbeeld niet goed past bij het interieur. Jij kunt profiteren van die ongelukkige beslissing! Natuurlijk kun je ook zelf een advertentie plaatsen: dit hoeft bijna niks te kosten en je weet nooit waar het toe kan leiden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming