Loodgietersbedrijf nodig

loodgietersbedrijf

Als je een probleem hebt met bijvoorbeeld de kraan, gootsteen, waterleiding of douche, wil je zo snel mogelijk een oplossing vinden. Als je zelf twee linkerhanden hebt, is de keuze snel gemaakt: je doet een beroep op een loodgietersbedrijf. Als je slim bent, doe je eerst navraag bij verschillende loodgietersbedrijven over de tarieven die worden gerekend. Voor een schappelijke prijs ben je binnen de kortste keren verlost van je problemen. Maar als je een beetje handig bent en niet schroomt om zelf de handen uit de mouwen te steken, is het uitvoeren van een reparatie zeker geen onmogelijke opgave. Hier lees je enkele tips.

Materiaal

Voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk om te weten welk materiaal je nodig hebt. Zo is het vanuit het oogpunt van veiligheid absoluut aan te raden om rubberen handschoenen en een veiligheidsbril te gebruiken. Ander materiaal dat het personeel van een loodgietersbedrijf altijd bij zich zal hebben: een ontstopper met kwaliteitsrubber, een waterpomptang, een ontstopper met kwaliteitsrubber, een aanpasbare sleutel, schroevendraaier, reinigingsspiraal, schoonmaakmiddelen en verbindingsmateriaal zoals tape.

Verstopte gootsteen

Een van de meest voorkomende problemen waar een loodgietersbedrijf mee wordt geconfronteerd is een gootsteen die is verstopt. Dit probleem is relatief eenvoudig zelf op te lossen. Probeer eerst ongeveer twintig keer te trekken met een ontstopper, en als dat niet voldoende is kun je altijd nog proberen een reinigingsspiraal in de leiding te duwen. Draai vervolgens de spiraal met de klok mee.

Waterleiding lek

Is je waterleiding lek? In een aantal gevallen kan voegafdichting genoeg zijn om het probleem te verhelpen. Ook rubberkit en verbindingstape kunnen uitkomst bieden; gebruik wel duurzame producten om niet enkele maanden later tegen hetzelfde probleem aan te lopen. Is het lek hiermee nog steeds niet gedicht? Schakel dan alsnog een loodgietersbedrijf in.

Kraan lek

Heb je last van een lekkende of herriemakende kraan, dan is het belangrijk dat je de problemen niet negeert. Het andere uiterste, de kraan vervangen, is ook weer niet nodig, omdat een lekkende kraan vaak gemakkelijk te repareren is zonder dat je een loodgietersbedrijf inschakelt. Het enige wat je hoeft te doen is het water afsluiten, de kraan verwijderen en hem te demonteren. Vervolgens maak je alles schoon met chemicaliën en vervang je eventueel e schroef die is beschadigd. Zorg er in ieder geval voor dat het water door de leidingen voldoende druk heeft.

Douchekop lekt

Je zult er vast weleens mee te maken hebben gehad: de slang die in verbinding staat met je douchekop lekt. De oplossing: je draait de douchekop van de slang af en reinigt hem met schoonmaakmiddel. Verwijder het vuil uit de gaatjes en het probleem is waarschijnlijk verholpen!

Reacties

H.M. van Haarlem 21:41 04 jun

is er iemand die zinken dakgoten kan vernieuwen

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming