Energie besparen met de slimme thermostaat!

Het is inmiddels een cliché, maar ook een waarheid als een koe: in tijden van crisis kijk je extra kritisch naar je uitgaven en wil je besparen waar het kan. Bezuinigen is nooit leuk, want zeg nou zelf: het weekblad waarop je bent geabonneerd kun je eigenlijk niet missen en je lidmaatschap bij de sportschool of -vereniging is heilig. Vergeet echter niet dat er ook noodzakelijke uitgaven zijn waarop zonder tegenzin kan worden bespaard! Wat dacht je van de energierekening?
 

Er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Met andere woorden: het besparen op je energiekosten kan op verschillende manieren. Hoe zit het bijvoorbeeld met het rendement van je cv-ketel? Is je woning goed geïsoleerd en gebruik je je zonwering ook om de warmte in de winter binnen te houden? Schakel je je lampen altijd op tijd uit? Heb je al een slimme thermostaat in huis? Op die laatste vraag gaan we in dit artikel verder in! Wat is precies een slimme thermostaat?

Wellicht ook voor jou herkenbaar: je wordt wakker of komt thuis en ontdekt dat je vergeten bent om de thermostaat een paar graden lager te zetten. De oplossing kan een klokthermostaat zijn, maar je ritme is natuurlijk niet elke dag precies hetzelfde. De perfecte thermostaat is in het ideale geval dan ook flexibel; hij zou moeten reageren op je aan- en afwezigheid. Laat dat nou hét grote verschil zijn tussen een normale en een slimme thermostaat!

Het is inmiddels duidelijk dat je door de aanwezigheidsdetectie van slimme thermostaten tot maar liefst 26% kunt besparen op je energierekening. Behalve over aanwezigheidsdetectie beschikt de slimme thermostaat ook over een lichtsensor waarmee de rusttemperatuur automatisch wordt geactiveerd en over een klokfunctie waarmee je eenvoudig een dag- of weekklok kunt instellen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden en ben je benieuwd naar de andere mogelijkheden om energie te besparen, je uitgaven omlaag te brengen én een steentje bij te dragen aan het milieu? Neem dan contact op met verschillende cv-installateurs in je omgeving!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming