De loodgieter

installatie-bedrijf

Waar een loodgieter zich vroeger vooral richtte op het gieten van loden pijpen en stroken lood, zijn de werkzaamheden van de loodgieter tegenwoordig een stuk gevarieerder. Zo houden loodgieters zich onder meer bezig met het aanleggen en onderhouden van sanitair, de installatie van verwarming, riolering en waterleiding. Bovendien moeten loodgieters steeds meer kennis hebben van computers, omdat bijvoorbeeld CV-ketels vaker en vaker gebruik maken van moderne technieken.

Het installatie-bedrijf

Ben je op zoek naar een installatie-bedrijf? In het register van de Stichting Erkenning Installatiebedrijven (SEI) zijn alle installatie-bedrijven opgenomen die hebben bewezen over voldoende expertise en vakkundig personeel te beschikken. Behalve vakbekwaamheid moet een installatie-bedrijf genoeg gereedschap en uitrusting hebben om al het installatiewerk goed uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan meetinstrumenten voor het testen van lekdichtheid bij installaties om de veiligheid te kunnen waarborgen en de mogelijkheid om te voldoen aan de voorschriften op het gebied van veiligheid en duurzaamheid.

Vakgebieden

Een installatie-bedrijf kan zich onderscheiden in acht vakgebieden. Deze vakdisciplines beslaan samen zo ongeveer het volledige vakgebied. Het register van de SEI maakt een onderverdeling in deze acht vakgebieden: gasinstallaties, centrale verwarmingsinstallaties, metalen dakbedekking, waterinstallaties, rioleringsinstallaties, elektrotechnische installaties, warmtepompinstallaties en luchtbehandelinginstallaties. Zoek je een installatie-bedrijf voor een van deze acht disciplines? Zoek ze direct in je eigen omgeving?

Eisen

Een installatie-bedrijf komt in aanmerking voor een plaats in het register van de Stichting Erkenning Installatiebedrijven als er minimaal één persoon fulltime in dienst is die aangetoond heeft over voldoende vakbekwaamheid te beschikken. Dat betekent dat deze medewerker (of gewoon de eigenaar) tenminste één vakdiploma moet bezitten voor een van de acht vakdisciplines. Daarnaast geeft de SEI de Waterbladen uit, waar een watertechnische installateur zijn kennis mee actueel moet houden. Je kunt daarbij denken aan informatie over zaken zoals het voorkomen van legionella of de beveiliging van terugstroom. Wil je meer weten over loodgieters of installatie-bedrijven of zoeken naar bedrijven in je eigen omgeving? Op Wonend.nl vind je alles wat met loodgieters te maken heeft en kun je voor vragen terecht in ons hulpcentrum!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming