3 dingen waar u op moet letten bij het kopen van een combiketel

Heeft u een oude cv-ketel in huis? Dan is het verstandig om deze te vervangen. Op een gegeven moment zal de gasrekening namelijk steeds hoger worden. Een nieuwe combiketel is een grote aankoop, maar zeker een investering in uw woning. Het is daarom relevant om op de hoogte te zijn van alle belangrijke informatie om een goede aankoop te kunnen doen. Wij geven u graag drie tips bij het kopen bij een combiketel. Als u hier op let, zult u een weloverwogen beslissing kunnen maken.

  1. Comfort klasse
    Natuurlijk kiest u voor een combi ketel die geheel bij uw wensen past. Voordat u tot aankoop overgaat, is het daarom verstandig om uw wensen in kaart te brengen. Om de comfort klasse te kunnen bepalen, bestaat er een prestatietabel Comfort Warm water CW. Aan deze klasse is te zien welke klasse het beste past bij uw persoonlijke woonsituatie. Aan dit label is te zien hoeveel warm water er per minuut verwerkt kan worden door de ketel. Wilt u bijvoorbeeld het warme water in de keuken en in de badkamer tegelijkertijd gebruiken? Aan de hand van deze klasse is het te bepalen of dit mogelijk is.  
  2. Voldoende vermogen
    Het vermogen van een cv-ketel wordt aangeduid in kiloWatt, kW. Het kW is afhankelijk van meerdere factoren. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van de woning en de type. Daarnaast is het verwarmingsgebruik relevant en speelt de mate van isolatie hier ook een rol in.
  3. Hoog rendement
    Om te besparen op gas is het zeker verstandig om een nieuwe hr-ketel aan te schaffen. De vrijgekomen waterdamp wordt namelijk weer opnieuw gebruikt om water op te warmen. Jaarlijks kunt u hierdoor honderden euro’s besparen. Daarnaast is het ook een stuk beter voor het milieu. Binnen enkele jaren kunt u de prijs van uw ketel al terugverdienen. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming