Kozijnen offertes?

Bijvoorbeeld: raamkozijn, deurkozijn, afmetingen

Kunststof kozijnen kiezen? Lees hier waarom!

kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen, houten kozijnen of aluminium kozijnen? Het blijft lastig! Houten kozijnen hebben ongetwijfeld karakter maar zijn aan de andere kant ook gevoelig voor invloeden van weer en wind. Vooral als uw huis op een onbeschutte locatie staat hebben zon en regen intensief contact met uw kozijnen. Een groot voordeel ten opzichte van andere materialen is het feit dat u vaak zelf uw kozijnen kunt repareren, waardoor u veel geld kunt besparen, maar door de gevoeligheid voor de invloeden van buitenaf moet er ook vaak onderhoud plaats vinden.

Bent u van plan om houten kozijnen aan te schaffen of heeft u al houten kozijnen die onderhoud nodig hebben, kunt u specifieke informatie en tips hierover vinden in ons artikel over onderhoud van houten kozijnen.

Kunststof kozijnen

Net als aluminium kozijnen kunnen kunststof kozijnen ook goed tegen weersinvloeden. Ook hier zorgt een beschermlaag op de kunststof ervoor dat de kozijnen minimaal 50 jaar mee gaan. Kunststof kozijnen zijn hiermee de duurzaamste van de genoemde soorten kozijnen.

 

Verder bieden kunstof kozijnen een erg goede isolatiewaarde waardoor u energiekosten kunt besparen. Dubbelglas kan dit effect nog verbeteren.

 

Ook zijn de meeste kwaliteit kunstsof kozijnen tegenwoordig inbraakwerend geconstrueerd wat betekend dat sterk materiaal voor de productie gebruikt wordt welke bij een

inbraakpoging niet zal versplinteren. 

 

Maar met kunststof kozijnen zorgt u niet alleen voor uw eigen veiligheid, u draagt evenzeer aan een verbetering van het milieu bij. Kunststof kozijnen en hebben namelijk tegenwoordig (sinds begin 2007) een recycle-garantie, wat inhoud dat u ze bij sloop apart kunt inleveren en later hergebruiken. Hierdoor wordt het milieu minder belast.

 

Een erg brede keuze heeft u ook met betrekking tot het aantal beschikbare kleuren. Een tijdje geleden werden er alleen maar witte kunstof kozijnen aangeboden, maar sinds dat het mogelijk is om gebruik te maken van het RAL kleurencode systeem zijn er meer dan 200 verschillende kleuren beschikbaar. U moet dan wel een beetje meer betalen maar dan kunt u uw kunststof kozijnen zelfs in een houtnerfkleur bestellen zodat u de look van houten kozijnen hebt met de voordelen van kunstof kozijnen.

 

Zijn er ook nadelen als u voor kunststof kozijnen kiest? Helaas wel, want het feit dat deze kozijnen erg stevig zijn en lang meegaan maakt het haast onmogelijk om zelf reparaties door te voeren. Net als de aluminium kozijnen zou u een vakman voor klusjes aan uw kunststof kozijnen om hulp moeten vragen, waarbij we je graag willen verwijzen naar de website kozijnenvergelijker  waar je gratis offertes kunt aanvragen bij bedrijven uit uw regio.

Aluminium kozijnen

Anders dan houten kozijnen kunnen aluminium kozijnen weersinvloeden beter weerstaan en zijn daardoor ook onderhoudsarm. Een speciale beschermlaag op de kozijnen maakt dit mogelijk. Een nadeel van aluminium kozijnen is dat ze uit zich zelf nauwelijks isoleren waardoor er een thermische onderbreking van kunststof nodig is om de isolatiewaarde te verbeteren. Ook kunt u aluminium kozijnen net als kunststof kozijnen helaas niet zelf repareren. Hiervoor kunt u beter een vakman raadplegen. Een goede en handige manier om dit te doen is via de website "kozijnenvergelijker"  gratis verschillende offertes aan te vragen van relevante bedrijven in uw regio. Op die manier kunt u de goedkoopste aanbieding kiezen en de offerte die het beste bij u past.

Conclusie

Natuurlijk hebben ook houten kozijnen en aluminium kozijnen hun voordelen maar als we de verschillende factoren met elkaar vergelijken en de voor- en nadelen tegenoverstellen komen we tot de conclusie dat kunststof kozijnen de beste of beter gezegd de meest logische keuze zijn. Maar uiteindelijk moet u natuurlijk zelf beslissen welke soort kozijn het beste bij uw en uw huis past. We wensen uw in ieder geval veel succes en hopen dat we u konden ondersteunen in het besluitvormingsproces.  

Reacties

achmed 10:12 07 jan

het is een mooi product het heeft vele voordelen als je een huis wil hebben met goed kozijnen

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming