Kozijnen offertes?

Bijvoorbeeld: raamkozijn, deurkozijn, afmetingen

Het kiezen van kunststof kozijnen

kunststof kozijnen

Wanneer je huis toe is aan nieuwe kozijnen wordt er vaak gekozen voor kunststof kozijnen in plaats van voor houten kozijnen. De reden daarvan is dat kunststof kozijnen een aantal opmerkelijke voordelen heeft ten op zichte van hardhouten kozijnen, maar er zijn natuurlijk ook altijd weer enkele nadelen. Een ding staat vast, en dat is wanneer u kunststof kozijnen wilt gaan kopen moet u zich eerst goed laten informeren over de prijs.

Het wordt steeds gebruikelijker om kunststof kozijnen te plaatsen. Of je nou in een oud of een nieuw huis woont, steeds meer mensen vinden kunststof kozijnen mooier of handiger dan de houten kozijnen of aluminium kozijnen en kiezen daarom voor kunststof. Er zijn nog meer soorten kozijnen, namelijk aluminium kozijnen. Als je besluit nieuwe kozijnen te nemen, laat dan via Wonend.nl door verschillende bedrijven offertes voor je maken, zodat je de verschillende prijzen kan vergelijken.

Voordelen van kunststof kozijnen

Iets wat veel mensen denken bij het zoeken naar nieuwe kozijnen is dat kunststof kozijnen compleet onderhoudsvrij zijn. In principe zijn de kozijnen meer onderhoudsarm, omdat het wel verstandig is om de kozijnen om de zoveel tijd te behandelen met een speciale weekmaker, waardoor het kunststof wat langer meegaat en flexibel zal blijven. Daarnaast hebben de meest moderne kozijnen nog nauwelijks onderhoud nodig. Special schoonmaakmiddelen zijn verkrijgbaar waardoor ze langer mee zullen gaan. Daarnaast zijn gewone schoonmaakmiddelen die geen bleek of schuurmiddelen bevatten, zijn ook gewoon prima om kunststof kozijnen mee te reinigen. Het onderhoud van een kunststof kozijn is minimaal, maar niet onderhoudsvrij. Hieronder zullen puntsgewijs enkele extra voordelen van kunststof kozijnen genoemd worden.

  • Kunststof kozijnen hoeven niet geschilderd te worden. Hout daarentegen om de 3 tot 5 jaar om lekkage en houtrot te voorkomen.
  • Moderne kunststof kozijnen zijn voorzien van dubbele beglazing en hoog rendement beglazing en scheelt dus weer in kosten
  • Een kunststof kozijn gaat ongeveer 50 jaar mee
  • Kunststof kozijnen zijn recyclebaar = milieuvriendelijk
  • Geluidsisolerend

Wat zijn goede kunststof kozijnen?

Het is altijd van belang dat u zich goed laat adviseren en u kunt daarbij ook letten op de keurmerken. Over het algemeen wordt er gezegd over kunststof kozijnen dat hoe meer tussenruimtes (kamers met lucht) ze in de opbouw hebben, hoe steviger ze zijn maar ook meer isolerend.

Vlekken in kunststof kozijnen

Dat kunststof kozijnen niet onderhoudsvrij zijn blijkt wel uit het feit dat er vlekken op kunnen komen die de glans doet verminderen. Probeer eerst met gewoon schoonmaakmiddel (geen bleek of schuurmiddel) schoon te maken, maar als dat niet lukt zijn er bij de specialist speciale middelen te verkrijgen waarmee ook deze vlekken gemakkelijk weer verdwijnen.

De nadelen van kunststof kozijnen

Naast alle voordelen van kunststof kozijnen zijn er toch (kleine) nadelen en worden voor de volledigheid hieronder genoemd

  • Kozijnen zijn niet gemakkelijk over te schilderen. Hout is bijvoorbeeld gemakkelijk een andere kleur te schilderen, maar bij kunststof ligt dat anders. Ook al zijn er nu meer mogelijkheden om toch te schilderen
  • Om de stijfheid van de kozijnen te bewaren mag je in kunststof kozijnen nooit gaten boren. Hierdoor verliest het kozijn zijn kracht, maar is gemakkelijk door gespecialiseerde bedrijven weer te repareren.
  • Persoonlijke smaak. De meeste mensen zijn zeer enthousiast over kunststof, maar sommigen vinden het te kil overkomen. Kwestie van smaak.

Graag willen we u ook behoeden voor verkoop aan de deur. Soms komt het voor dat er een verkoper aan de deur u kunststof kozijnen probeert te verkopen voor een prijs die veel hoger ligt dan dat gebruikelijk is. Probeer jezelf hiervoor te behoeden, want als je ze eenmaal binnenlaat komt het vaak voor dat ze weer weggaan met een ondergetekende overeenkomst en dan ben je verder van huis. Laat jezelf dus eerst goed voorlichten voordat u een beslissing neemt.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming