Kozijnen offertes?

Bijvoorbeeld: raamkozijn, deurkozijn, afmetingen

Vervang of repareer kozijnen op tijd!

In de wintermaanden hebben kozijnen veel te voorduren: regen, vrieskou en sneeuw tasten het hout, aluminium of kunststof aan. Het is daarom aan te raden om nog voor deze strenge maanden je kozijnen eens goed na te laten lopen. Zo kun je voor de strenge winter aantreedt, je kozijnen nog snel laten vervangen of repareren. En ben je bang voor een grote bouwput in huis? Het vervangen van het venster inclusief glas wordt snel uitgevoerd door kozijnzetters: voor hen is het een routine klus!


Het vervangen van je kozijnen is vaak de duurste optie: de ervaring leert dat ook kozijnreparatie een voordelige en interessante optie is. De keuze om de aangetaste kozijnen te vervangen voor nieuwe exemplaren of te repareren hangt van meerdere factoren af:

 

1.       Oude kozijnen zijn verrot of beschadigd

Kozijnen die al enkele jaren mee gaan kunnen op een gegeven moment gaan rotten of beschadigd raken. Dit tast het uiterlijk van uw huis aan én het is slecht voor de isolatie. Zo kan er water door de beschadigde kozijnen naar binnen stromen en ook in je woning schade aanrichten. Zodra je merkt dat je kozijnen beginnen te scheuren of wegrotten ben je eigenlijk al te laat: vervanging of reparatie is dan een noodzaak geworden. Controleer dus regelmatig!

 

2.       De isolatie loopt terug

Kozijnen verliezen in de loop der jaren hun isolerende werking. Om het binnen comfortabel en warm te houden moet je dan steeds meer gaan stoken. Je energierekening kan hierdoor flink oplopen. Ook in deze situatie is het aan te raden je kozijnen te vervangen of te repareren. Vervang je houten kozijnen met enkel glas bijvoorbeeld voor kunststof kozijnen met HR++ glas. De allernieuwste soorten kozijnen zijn voorzien van slimme technieken, zoals luchtlagen, die een perfecte isolerende werking hebben.

 

3.       Verhoogde veiligheid

Een solide kozijnconstructie garandeert veiligheid in je huis. Kozijnen die niet meer goed dicht kunnen, kieren of gaten hebben of slecht geïnstalleerd zijn maken je huis inbraakgevoelig. Laat deze vervangen door kozijnen met het SKG-keurmerk. Dit politiekeurmerk staat voor kwaliteit en veiligheid, waardoor je een stuk prettiger kunt wonen.

 

Maar er komt meer bij kijken dan alleen het verwijderen of vervangen van het totale kozijn. Ook de eventuele schade die aan de binnenzijde van de woning is ontstaan moet weer hersteld worden. Laat je dus vooral goed informeren door je kozijnleverancier en laat hem de kozijninspectie uitvoeren. Verstandig is om verschillende offertes op te vragen bij kozijnleveranciers bij jou in de buurt!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming