Kozijnen offertes?

Bijvoorbeeld: raamkozijn, deurkozijn, afmetingen

Serre bouwen? Enkele tips!

Wil je graag een serre aan je huis laten bouwen? Slim, want een serre zorgt voor veel extra woonplezier en -comfort. Naast extra licht en ruimte, zorgt een serre er ook voor dat je het hele jaar door van je tuin kunt genieten. Bovendien levert een serre een waardevermeerdering van je woning op. Uiteraard zijn er wel een aantal zaken waarmee je rekening dient te houden.


In veel gevallen kan een serre gebouwd worden zonder hiervoor een vergunning aan te vragen. Echter, om problemen te voorkomen is het in ieder geval verstandig om informatie in te winnen bij je gemeente en om je buren tijdig op de hoogte te brengen van je bouwplannen.

 

De stijl van de serre moet natuurlijk bij je smaak passen, maar vergeet ook niet te kijken naar de stijl van je woning op zich. Kies een serre die als een natuurlijk verlengstuk aan je huis past. Bekijk ook de plek waar de serre moet komen te staan. Houd rekening met lichtinval, uitzicht en functionaliteit.


Glas is een essentieel onderdeel van je serre. Er zijn verschillende soorten glas die goed gebruikt kunnen worden voor een serre, elk met een eigen effect. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor glas dat meer licht doorlaat dan gemiddeld (LTA, oftewel licht toetredingsfactor), of een glassoort waar juist meer warmte doorheen komt (ZTA, oftewel zon toetredingsfactor). Je serrebouwer kan je hier alles over vertellen.

 

Het materiaal van je serre bepaalt voor een groot deel de uitstraling. Aluminium is zeer onderhoudsvriendelijk en in vele kleuren verkrijgbaar. Hierdoor is het het meest gebruikte materiaal voor serres. Een houten serre heeft vaak een wat klassiekere uitstraling en past dus uitstekend bij wat oudere huizen.

 

Als je kiest voor een glazen dak, houd er dan rekening mee dat de temperatuur op warme dagen behoorlijk op kan lopen. Wil je ’s avonds toch graag vanuit je serre genieten van de sterrenhemel zonder dat je last hebt van dit nadeel, dan is het een mogelijkheid om te kiezen voor een dak met de combinatie van zowel glas als bedekking.

 

Zin in een serre? Vraag nu offertes aan bij verschillende professionele serrebouwers bij jou in de buurt!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming