Kozijnen offertes?

Bijvoorbeeld: raamkozijn, deurkozijn, afmetingen

Op zoek naar hardhouten kozijnen? Let op het FSC-keurmerk!

Hardhouten kozijnen worden steeds populairder: ze geven je woning een authentieke uitstraling en worden aan de hand van jouw specifieke wensen perfect op maat gemaakt. Hardhouten kozijnen zijn gemaakt van sterk en duurzaam exotisch hardhout wat voor een optimale isolering zorgt. Bij de aanschaf van deze soort kozijnen is het belangrijk om op het FSC-keurmerk te letten: dit keurmerk geeft de garantie dat het hout uit duurzaam beheerde bossen komt, waar herplant van bomen plaatsvindt.

 

Het FSC-keurmerk is een initiatief van de Forrest Stewardship Council: een internationale organisatie die instaat voor goed bosbeheer. Zij hebben het keurmerk in het leven geroepen nadat er steeds meer bezwaren kwamen tegen het gebruik van hardhout in de bouw. De voornaamste reden hiertegen was, dat er voor hardhout oerbossen gekapt werden waardoor flora en fauna verloren gingen. Al het hout met het FSC-keurmerk is gekapt onder toezicht en aan de hand van de regels van het bosbeheer, zodat deze oerbossen niet verdwijnen. Ook worden er hardhoutsoorten met het FSC-keurmerk speciaal voor de bouw gekweekt.

 

Verantwoord en duurzaam kopen

Let bij de aanschaf van je nieuwe houten kozijnen dus goed op of het kozijn dit keurmerk heeft: het staat naast verantwoord en duurzaam bouwen namelijk ook garant voor de beste kwaliteit. Wanneer een kozijn een FSC-keurmerk wil krijgen moeten alle deelnemende schakels in de handelsketen zich aan de regels van het FSC houden. De betere bedrijven in Nederland die hardhouten kozijnen en producten van hardhout leveren zijn aangesloten bij de FSC.  

 

Advies op maat

Wereldwijd zijn er enorm veel soorten hardhout die het keurmerk al dragen. Voor het vervaardigen van ramen en kozijnen in Nederland worden veelal de soorten meranti en merbau gebruikt. Tegenwoordig zijn er twee veelvoorkomende stijlen in kozijndecoratie met hardhout te onderscheiden: de klassieke, meer statige en moderne, wat vrijere stijl. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning? Of wil je wat meer informatie of beeldmateriaal? Neem dan contact op met een kozijnenspecialist bij jou in de buurt!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming