Kozijnen offertes?

Bijvoorbeeld: raamkozijn, deurkozijn, afmetingen

Nieuwe kozijnen: welk materiaal kies je?

Kozijnen zijn er in allerlei soorten en maten. Als je besluit nieuwe kozijnen te nemen bekijk je allereerst welk materiaal het beste bij jou en je huis past. Kozijnen zijn er in drie verschillende materialen – aluminium, hout en kunststof – die allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben. Om je op weg te helpen zetten wij voor- en nadelen van de verschillende kozijnsoorten graag voor je een rijtje.

 

Aluminium

Aluminium kozijnen hebben de langste levensduur en vergen weinig onderhoud. Het grote voordeel aan deze kozijnen is dat ze in vele kleuren verkrijgbaar zijn. Zo vind je altijd een kleur die bij jouw woning past. Deze kozijnen zijn in combinatie met goed hang- en sluitwerk prima beschermd tegen inbraken. Enige nadeel is dat aluminium kozijnen relatief duurder zijn dan de andere materialen en bij schade moeilijk te herstellen.

 

Kunststof

Het grootste voordeel van deze kozijnen is de hoge isolatiewaarde. Hierdoor hoef je minder te stoken en bespaar je op je energiekosten. Net als aluminium kozijnen kun je kunststof kozijnen in allerlei kleuren krijgen. Ook zijn ze laag in onderhoudskosten en goed bestand tegen extreme weersomstandigheden. Nadelen van kunststof zijn dat je ze niet in een andere kleur kunt schilderen en ze een redelijk kille uitstraling hebben.

 

Hout

Houten kozijnen hebben de meest natuurlijke en authentieke uitstraling. Het is van zichzelf goed isolerend materiaal, overschilderbaar en bij schade bijna altijd te herstellen. Hier staat tegenover dat regelmatig onderhoud van deze kozijnen echt een must is. Zo gaat het hout niet rotten of kromtrekken. Kies je voor houten kozijnen, dan is het van het grootste belang dat je let op de precieze houtsoort en de kwaliteit van deze houtsoort. Laat je goed informeren en kies voor duurzaam hout met een hoge isolatiewaarde en lange levensduur!

 

Zodra je besluit je kozijnen te vervangen is het dus belangrijk te bedenken welke eigenschappen jou het meest aanspreken. Wil je moderne kozijnen van aluminium, goedkopere en goed isolerende kunststof kozijnen of authentieke exemplaren die je huis veel uitstraling geven? Informeer in ieder geval bij verschillende kozijnenleveranciers bij jou in de regio naar alle mogelijkheden.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming