Kozijnen offertes?

Bijvoorbeeld: raamkozijn, deurkozijn, afmetingen

Nieuwe kozijnen: kies voor goede ventilatie!

Bij het aanschaffen van nieuwe kozijnen is het uiteraard belangrijk om te letten op zaken als de kwaliteit van het materiaal, de isolatie, het glas, inbraakgevoeligheid en natuurlijk de prijs. Maar naast deze zaken speelt ook goede ventilatiemogelijkheden een belangrijke rol, die je niet mag vergeten bij het maken van je keuze.

Door regelmatig een raampje open te zetten is je woning nog niet goed geventileerd. Sterker nog: zodra je je raam sluit, is de frisse lucht na ongeveer een half uur alweer verdwenen. Omdat je in Nederland door de temperatuur en de hoeveelheid neerslag niet elke dag je raam open kunt zetten, is het van het grootste belang dat je kozijnen beschikken over goede ventilatiemogelijkheden.

Gevaren bij slechte ventilatie
Denk maar eens na over alle activiteiten die je thuis elke dag doet, waarbij je veel vocht produceert. Denk aan douchen, koken, afwassen, kleding wassen en drogen, schoonmaken én – niet te vergeten – uitademen. Deze activiteiten zorgen ervoor dat we dagelijks liters vocht produceren die moeten worden afgevoerd in ruil voor verse lucht. Als de woning slecht geïsoleerd is kun je daar allerlei klachten aan overhouden. Denk aan astma, geïrriteerde luchtwegen en hoofdpijn.

Tip: ventileer 24 uur per dag
Om deze klachten te voorkomen, doe je er verstandig aan om je woning 24 uur per dag te laten ‘ademen’. Let er daarom bij de aanschaf van nieuwe kozijnen op dat ze beschikken over voldoende ventilatiemogelijkheden. Daarmee kun je de ramen gesloten houden als het te koud is, wanneer het regent of gewoon ter bescherming tegen inbraken.

Ventilatie kan op twee manieren plaatsvinden. In de eerste plaats door middel van een mechanisch ventilatiesysteem, dat overigens sinds 2006 verplicht is in nieuwbouwwoningen. Het is echter ook met zo’n systeem altijd aan te raden om gebruik te maken van natuurlijke ventilatie door het openzetten van ramen én met ventilatieroosters.

Laat je goed informeren!
Laat je uitgebreid informeren over de mogelijkheden van kozijnen door verschillende partijen in je regio. Let op de ventilatiemogelijkheden, de kwaliteit, de isolatie, de inbraakgevoeligheid, het glas en natuurlijk de prijs! Informeer snel bij meerdere kozijnenleveranciers en vraag naar de mogelijkheden!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming