Kozijnen offertes?

Bijvoorbeeld: raamkozijn, deurkozijn, afmetingen

Nieuwe kozijnen: hout of kunststof?

Hoewel kozijnen in vergelijking met je huis relatief klein zijn, bepalen ze voor een groot deel de uitstraling. Het is dan ook belangrijk dat je mooie en goed onderhouden kozijnen hebt, die je huis een stuk aantrekkelijker maken. Door de stijgende kwaliteit van kunststof is de keuze tussen houten of kunststof kozijnen alles behalve gemakkelijk om te maken. Vroeger was de aanname dat kunststof van inferieure kwaliteit was, maar dat gaat tegenwoordig niet meer op. Kunststof gaat tegenwoordig net zo lang mee als hout en heeft veel afwerkingsmogelijkheden. Om je op weg te helpen zetten wij de voordelen van hout of kunststof graag voor je uiteen.

 

Kunststof kozijnen

Ondanks de vooroordelen die over kunststof kozijnen bestaan, zijn ze verkrijgbaar in ontzettend veel soorten en maten. Ook met kunststof kozijnen kun je een retro of moderne look aan de architectuur van je woning geven. En met houtimitaties geef je je huis ook nog eens een authentieke uitstraling. Kunststof kozijnen hoef je daarnaast nooit te schuren, verven of lakken. Ze zijn bovendien erg goed bestand tegen inbraken en wisselende weeromstandigheden als regen, hagel en sneeuw. Kunststof is in vergelijking met hout dan wel weer wat moeilijker te herstellen bij eventuele schade of te veranderen van kleur.

 

Houten kozijnen

Als je een voorkeur hebt voor houten kozijnen, zal dat vooral zijn vanwege de ongeëvenaarde natuurlijke uitstraling van hout. Daar staat tegenover dat hout altijd kan gaan rotten en kromtrekken waardoor je regelmatig onderhoud moet uitvoeren. De moderne spuittechnieken zorgen er op ecologisch verantwoorde wijze voor dat uw houten kozijnen onderhoudsarm worden. Hout is daarnaast van nature een sterke isolator en isoleert beter dan kunststof kozijnen. Houten kozijnen hebben eigenlijk geen nadelen, afgezien van de prijs; deze is gemiddeld 10% hoger dan van kunststof kozijnen.

 

Natuurlijk is de keuze van de nieuwe kozijnen afhankelijk van de staat waarin je woning verkeert. Laat daarom altijd een kozijnenspecialist naar je woning kijken en een professioneel advies geven over welke soort kozijnen het meest geschikt zijn. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming