Kozijnen offertes?

Bijvoorbeeld: raamkozijn, deurkozijn, afmetingen

Kozijnen: hout, kunststof of aluminium?

Heb je nieuwe kozijnen nodig? Bekijk in eerste plaats welk materiaal het beste bij jou en je huis past. Hout, kunststof of aluminium; elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Om je te helpen hebben we in dit artikel de voor- en nadelen van de verschillende kozijnsoorten op een rijtje gezet.

Hout
Houten kozijnen hebben de meest natuurlijke uitstraling; het is immers een natuurproduct. Naast dit uiterlijke voordeel heeft hout nog meer voordelen: hout is van zichzelf isolerend en bij schade vaak nog te herstellen. Daar staat tegenover dat hout wel kan gaan rotten en kromtrekken. Regelmatig en goed onderhoud is daarom een must! Kies je voor houten kozijnen, dan is het van het grootste belang dat je let op de precieze houtsoort en de kwaliteit van deze houtsoort. Laat je goed informeren en kies voor duurzaam hout met een hoge isolatiewaarde en lange levensduur!

Kunststof
Een van de grootste voordelen van kunststof kozijnen is de hoge isolatiewaarde. Door deze hoge isolatiewaarde hoef je minder te stoken en bespaar je uiteindelijk vele euro’s op je energierekening.
Kunststof kozijnen zijn tegenwoordig in vrijwel elke kleur te verkrijgen en kunnen tegenwoordig zelfs zo gefabriceerd worden dat het verschil met hout of staal niet of nauwelijks zichtbaar is. Daarnaast zijn ze erg makkelijk in onderhoud en bestand tegen wisselende weersomstandigheden. Nog een voordeel is, dat dit soort kozijnen goed bestand zijn tegen inbraak. Kunststof is wel wat moeilijker te herstellen bij eventuele schade of te veranderen van kleur.

Aluminium
Aluminium kozijnen hebben over het algemeen een lange. Aluminium is bovendien een relatief licht materiaal, terwijl je met deze kozijnen – in combinatie met goed hang- en sluitwerk – eveneens prima wordt beschermd tegen inbraken. Aluminium kozijnen vergen weinig onderhoud en is in vele kleuren verkrijgbaar. Het materiaal is normaal gesproken echter wel wat duurder dan hout of kunststof en relatief moeilijk te herstellen bij schade.

Welke eigenschappen spreken jou het meest aan? Informeer in ieder geval bij verschillende kozijnenleveranciers bij jou in de regio naar alle mogelijkheden!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming