Kozijnen offertes?

Bijvoorbeeld: raamkozijn, deurkozijn, afmetingen

Kozijnen en beglazing

Toe aan nieuwe kozijnen?  Dan zal je allereerst een keuze in het soort materiaal dienen te maken.  De materiaalkeuze is afhankelijk van je wensen en behoeften. Vind je isolatie belangrijk? Dan is het ene materiaal meer geschikt dan het andere, hetzelfde geldt voor zaken als inbraakpreventie, maar ook je smaak speelt een belangrijke rol. De glassoorten daarentegen zien er op het oog allemaal hetzelfde uit, maar dat betekent niet dat je er daarom geen aandacht aan hoeft te besteden!
 

Isolatiewaarde
Qua uiterlijk zit er nauwelijks verschil tussen de meest gangbare soorten glas. Het verschil wordt gemaakt door de isolatiewaarde van de verschillende glassoorten. Uiteraard is de aanschafprijs van glas met een relatief hoge isolatiewaarde duurder dan bijvoorbeeld enkelglas. Maar dat wordt uiteindelijk ruimschoots gecompenseerd in de vorm van een lagere energierekening.

 

Hoogrendementsglas
Er bestaan verschillende soorten isolerend glas. Behalve gewoon enkel- en dubbelglas wordt er een onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten hoogrendementsglas: ‘normaal’ HR-glas, HR+, HR++ en HR+++. Daarnaast wordt er in sommige gevallen gebruik gemaakt van voorzetramen en monumentenglas. Wil je de isolatiewaarden vergelijken? Kijk dan naar de U-waarde en houd er rekening mee dat een lagere U-waarde staat voor een hogere isolatiewaarde.

 

Isolatie & ventilatie
HR++ is de meest gebruikte glassoort, vanwege de uitstekende verhouding tussen enerzijds de aanschafprijs en anderzijds de isolatiewaarde. Maar net zo belangrijk als de isolatiewaarde is een goede ventilatie! Let er daarom op dat je bijvoorbeeld beschikt over ventilatieroosters en houd deze roosters zo veel mogelijk open.

 

Laat je goed informeren!
Laat je uitgebreid informeren over de mogelijkheden van kozijnen door verschillende partijen in je regio. Let op de isolatiewaarde van de beglazing, de ventilatiemogelijkheden van de kozijnen, de kwaliteit, de inbraakgevoeligheid en natuurlijk de prijs! Informeer snel bij meerdere kozijnenleveranciers en vraag naar de mogelijkheden!q

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming