Kozijnen offertes?

Bijvoorbeeld: raamkozijn, deurkozijn, afmetingen

HR++ isolerend glas: dit zijn de voordelen!

HR++ glas: de kosten en baten

De afgelopen jaren is het steeds gebruikelijker om HR++ glas te plaatsen in een woning. Dit komt vooral omdat de plaatsing van dit type glas niet alleen vrij goedkoop is, maar je ook een aanzienlijke hoeveelheid energiekosten kunt besparen.

HR: wat betekent het?

De afkorting HR staat voor “hoog rendement". De plustekens die erachter staan onderscheiden de verschillende soorten isolerend glas. HR++ glas isoleert beter dan HR+ glas, terwijl HR+ ook al betere thermische eigenschappen heeft dan glas met het label HR. Het glas bestaat uit twee glasplaten die van elkaar gescheiden zijn door een laag edelgas. Het edelgas isoleert beter dan gewone lucht zoals in de standaard dubbele beglazing. Bovendien heeft HR++ isolerend glas nog een extra bekleding met een onzichtbare coating, waardoor de isolatie verder verbeterd.

Waarom HR++ isolerend glas en wat zijn de voordelen?

Steeds meer mensen stappen over naar HR ++ glas omdat dit het beste glastype is. Vaak gaat een raam vervangen samen met een extra investering voor HR++ beglazing. De populariteit van HR++ glas komt voort uit de gunstige prijs-kwaliteit verhouding, en het feit dat je, door energie te besparen de installatiekosten van het glas kunt terugverdienen. De plaatsing door een professional geeft je het voordeel van een correcte plaatsing en de garantie van vervanging bij schade door verkeerde plaatsing of een fabricagefout. HR++ glas heeft een hoge isolatiewaarde waardoor slechts weinig warmte van binnenuit naar buiten kan. Dit betekent dat in de ruimte met HR++ isolerend glas de warmte veel beter zal binnen blijven en het minder moeilijk is om de kamers op temperatuur te houden. Wilt u dus uw glas vervangen, doe dat dan snel en goedkoop!

Hoeveel bespaar je?

Hoeveel je precies bespaart hangt af van de oppervlakte glas en natuurlijk ook van andere vormen van isolatie en energie die je gebruikt, zoals dak-, vloer- en muurisolatie, zonnepanelen, enz. Berekeningen hebben uitgewezen dat het glas alleen een gemiddelde besparing geeft van 13 euro per vierkante meter, per jaar. Als je weet dat je voor een oppervlakte van 20 vierkante meter glas ongeveer 2600 euro zal moeten investeren, kun je daaruit afleiden dat de investering zal terugverdiend zijn na ongeveer 10 jaar. Een raam vervangen en voorzien van HR++ glas zal niet zoveel opbrengen omdat de oppervlakte te beperkt is. Een ander belangrijk voordeel is dat de verkoopwaarde van jouw huis ook enorm zal stijgen met energie-efficiënt glas in alle ramen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming