Kozijnen offertes?

Bijvoorbeeld: raamkozijn, deurkozijn, afmetingen

Een houten schuifpui: de voor- en nadelen

Hout is een van de meest gebruikte materialen in deze constructie en er is dan ook veel over bekend. Bij de meeste huizen, vooral de wat oudere, past de schuifpui van hout perfect in de uitstraling van het huis. Er kan hout uit de omgeving worden gebruikt en dit integreert het huis met de tuin op een organische manier. Een houten schuifpui geeft je huis een klassieke en natuurlijk uitstraling. Als je deze gaat kopen zijn er een aantal voor- en nadelen waar rekening mee gehouden moet worden.

 

De voordelen

Houten schuifpuien hebben allereerst een ontzettend hoge isolatiewaarde. Op lange termijn kan dit flink schelen in de stookkosten. Houten puien geven je huis daarnaast een natuurlijke uitstraling en kunnen in iedere gewenste kleur geschilderd worden. Een schuifpui van hout wordt door een vakman exact op maat gemaakt zodat deze perfect bij je woning past. De schuifpui van hout is gemakkelijk te schilderen wat je regelmatig de mogelijkheid biedt om je huis eens een ander aanzien te geven of beschadigingen in het hout weg te werken.

 

De nadelen

Het grote nadeel van houten schuifpuien is het onderhoud. Het is sowieso aan te bevelen de houten schuifpui ieder jaar te schilderen en te lakken om de pui in optimale conditie te houden. Dit schuren en lakken of verven van de pui kan een behoorlijke klus zijn. Wanneer je dit echter regelmatig bijhoudt voorkom je dat de houten schuifpui krom gaat trekken of gaat rotten. Wanneer je kiest voor een houtsoort die harder is dan gemiddeld, dan zul je minder last hebben van het kromtrekken van de pui.

 

Prijzen

Het laten plaatsen van een schuifpui is een investering op lange termijn. Bij de plaatsing moeten namelijk ook de wanden van de woning aangepast worden. Een kale schuifpui kost je om en nabij de 800 euro, maar dan is deze nog niet geverfd, voorzien van hang en sluitwerk of geplaatst. Om de beste deal te krijgen kun je meerdere offertes bij kozijnspecialisten aanvragen. Zet in je aanvraag specifiek uiteen wat je wensen zijn en de bedrijven sturen je een prijsindicatie op maat.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming