Kozijnen offertes?

Bijvoorbeeld: raamkozijn, deurkozijn, afmetingen

Decoratie tips voor niet alledaagse ramen

Leuk aparte ramen als draai en kiepramen, glas in loodramen, ronde ramen of een schuifpui. Maar wat voor raambekleding plaats je nou voor deze niet alledaagse ramen? Hierom vandaag een artikelen met tips over welke raambekleding je het beste kunt kiezen als je een niet vierkant raam hebt.


Decoratie draai – en kiepramen
Ben je op zoek naar raambekleding voor draai – en kiepramen dan is het belangrijk een product te kiezen dat op het raam bevestigd kan worden en zonder problemen mee kan draaien met het raam. Vaak kunnen rolgordijnen op maat worden gemaakt. Een zijgeleiding voorkomt dat er aan de zijranden licht naar buiten toe schijnt én dat de raambekleding door de zwaartekracht niet bol gaat hangen.

 

Glas – in – loodramen
Ontzettend mooie ramen die eigenlijk geen raambekleding nodig hebben. Een optie is om in dit geval een top down / bottum up product op te hangen. Dit systeem is toepasbaar op verschillende producten, maar het meest bekend bij Plissé. Top down / bottom up oplossingen kunnen op allerlei manieren gepositioneerd worden in het venster. Hierdoor valt het licht zoals je zelf wenst en ook je privacy kan optimaal geregeld worden.

 

Ronde ramen
Voor ronde ramen geldt hetzelfde principe als draai – en kiepramen. Op die manier kan je ook het raam helemaal afsluiten. Wil je dit niet, dan kan je ook eens nadenken over op maat gemaakte horizontale jaloezieën.   

 

Schuifpui
Een schuifpui is een groot raam waarvan de bekleding erg bepalend kan zijn voor de sfeer en lichtinval in de kamer. Paneelgordijnen zijn een strak en hedendaags alternatief voor de traditionele gordijnen. De panelen kunnen worden uitgeschoven of achter elkaar worden geplaatst om de doorloop helemaal vrij te maken. Gordijn jaloezieën zijn ook een optie om voor een schuifpui te hangen.

 

Vochtige ruimtes
Vaak vinden mensen het ophangen van decoratie in vochtige ruimtes erg lastig. In vochtige ruimtes heb je immers altijd kans op vuiligheid en schimmelvorming. Door raamdecoratie met een coating aan te schaffen, kan dit voorkomen worden. Je hebt verschillende duurzame reflecterende coating raamdecoraties die vochtbestendig en vuil werend zijn. Daarnaast helpt het zonnewarmte te beheersen. Dit houdt in dat in de winter de energie van de zon door de raamdecoratie komt en in de zomer wordt de zonnewarmte tegengehouden. Zo kun je gemakkelijk een constante warmte creëren in de badkamer, voor erg prettig als je net uit een warm bad komt! 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming