Kozijnen offertes?

Bijvoorbeeld: raamkozijn, deurkozijn, afmetingen

Aluminium kozijnen; de voordelen

Aluminium kozijnen worden minder vaak toegepast dan kozijnen van kunststof of van hout. Toch hebben aluminium kozijnen veel voordelen en is er de afgelopen jaren hard gewerkt aan een stevige vormgeving en mooiere uitstraling. Hieronder lees je de voordelen van dit ietwat onbekend type kozijn.
 

Duurzaam
Aluminium kozijnen zijn duurzame kozijnen. De levensduur is veel hoger dan die van kunststof kozijnen, laat staan dan die van houten kozijnen. Houten kozijnen moeten ook nog eens regelmatig geschilderd worden, wat op zich al voor veel hogere kosten zorgt. De reden dat aluminium kozijnen ook echt met recht duurzaam genoemd mogen worden, is dat aluminium voor 100% te recyclen is.

Sterk, maatvast en onderhoudsvriendelijk
Kozijnen van aluminium zijn licht in gewicht, maar tegelijk ook sterk. Hierdoor zijn constructies mogelijk die bij bijvoorbeeld houten kozijnen niet of nauwelijks mogelijk zijn. Grote, smalle kozijnconstructies bijvoorbeeld zijn met aluminium kozijnen geen enkel probleem. Aluminium is tevens een maatvast materiaal; de kozijnen zullen niet snel uitzetten of krimpen. Daarnaast nemen ze geen vuil, stof en vocht op en roesten of rotten dus ook niet. Hierdoor zijn het ook erg onderhoudsvriendelijke kozijnen.

Warmte-,  geluids- en inbraak werend
Door de speciale interne constructie zijn aluminium kozijnen thermisch en akoestisch isolerend. Het kozijn houdt warmte binnen en geluid buiten. Daarnaast zijn aluminium kozijnen in combinatie met goed hang- en sluitwerk ook nog eens ontzettend inbraak werend. Deze drie eigenschappen samen zorgen voor een fijne en veilige leefbeleving.

Kleuren en uitstraling
Aluminium kozijnen zijn in vele kleuren te verkrijgen. Zelfs met hout- of staallook, waardoor je elk huis een passende uitstraling kunt geven. Ook kunnen aluminium kozijnen in bepaalde vormen gemaakt worden, bijvoorbeeld halfrond. De mogelijkheden zijn groot en verrassend!

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van aluminium kozijnen voor jouw huis? Wil je wat meer informatie of beeldmateriaal? Neem dan contact op met een kozijnenspecialist bij jou in de buurt! 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming