Kozijnen offertes?

Bijvoorbeeld: raamkozijn, deurkozijn, afmetingen

Alles over kunststof kozijnen

Verbouwen is een mooi iets. Het is werk dat voldoening geeft, je ziet resultaat en het houd je lekker bezig. Zodra je echter begint met verbouwen… is het nooit écht helemaal af. Er zijn altijd punten die óók je aandacht nodig hebben, of waarvan jij juist vindt dat ze aandacht verdienen. Neem je kozijnen bijvoorbeeld. Ouderwetse kozijnen zijn vaak vuil- en inbraakgevoelig! Overweeg eens de oude door kunststof kozijnen te vervangen. 

Tijd voor nieuw

Grotendeels van de huizen in ons land zijn in de jaren 70´ gebouwd. In die tijd trok de economie weer aan, waardoor er kapitaal forum kwam voor het bouwen van huizen. De rest van de geschiedenisles word je bespaard, maar misschien begrijp je dat veel woningen nu nog achterlopen met hun energielabel. In die tijd was er minder over bekend en keek men minder strikt. Een huis was toen een huis. Dat een huis uit die tijd uit ouderwetse isolatietechniek, veelal enkel glas en een tochtgevoelige spouw bestaat, werd pas decennia later van belang. Tegenwoordig zie je de ouderwetse isolatietechnieken gelukkig nergens meer. Daarnaast wordt het enkele glas steeds meer vervangen door het veilige, geluidsdichte dubbel glas. Het zorgen voor dergelijke energiebesparende voorzieningen aan een woning wordt steeds populairder. In de toekomst kan het maar zo verplicht worden. Kunststof kozijnen worden nog niet in één adem genoemd met de andere energiebesparende voorzieningen. 

Ook voor de ongeduldige man

Ondanks zijn stille plek tussen de grote energiebesparende voorzieningen, zijn kozijnen van kunststof een pientere investering aan je woning. Op veel aspecten leveren kunststof kozijnen je voordeel op. Kunststof kozijnen zijn namelijk:

  • Duurzaam;
  • Minder gevoelig voor vuil;
  • Makkelijker schoon te maken;
  • Veilig;
  • Vocht afwerend (waardoor kunststof kozijnen langer meegaan dan ouderwetse). 

Overigens zijn de ´standaard´ energiebesparende uitrustingen een investering op termijn. Oftewel: je moet zo´n vijf tot tien jaar geduld hebben, voordat je de investering eruit hebt. Het is een investering voor iemand met geduld. Met het vervangen van de kozijnen is dat anders. Je ervaart direct het verschil. Zodat je vanaf dag één al weet, dat je een goede investering hebt gedaan. Dat is wel zo prettig. Zeker voor de ongeduldige man. 

Het plaatsen van de kozijnen

Verbouwingen kunnen over het algemeen langdradig zijn en veel troep opleveren. Daarnaast heb je een tijd werklieden over de vloer – dus móet je wel vrij nemen. Of een vakantie opofferen. Met het plaatsen van kunststof kozijnen heb je minder troep en overlast. Zo houd je genoeg tijd over voor andere zaken. Overigens zijn er voor de plaatsing twee belangrijke aandachtspunten.

De plaatsing moet je aan een vakman overlaten. Zo simpel als dat. Zo weet je zeker dat het goed én snel gebeurd. Daarnaast is het belangrijk dat je je beseft dat je een investering maakt. De investering ligt gemiddeld rond de 2500 euro, maar is afhankelijk van het aantal kozijnen en grootte van je woning. Als je over de middelen beschikt en een vakman hebt gevonden, kan de plaatsing beginnen. Tijdens de plaatsing van de nieuwe kozijnen worden eerst de oude verwijderd. Het hele kozijn wordt verwijderd, om zo ruimte te maken voor het nieuwe – veelal dikkere – kozijn. Daarna worden er gaten geboord voor de sloten, nieuw materiaal aangebracht en wordt de ruimte vrijgemaakt van vocht en vuil. De ruimte wordt vervolgens gekit met een speciaal materiaal en het nieuwe kozijn wordt aangebracht. De plaatsing neemt ongeveer een dag in beslag. En daarna… tijd om te genieten van de nieuwe kozijnen!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming